8-9 Senedir Kendimi Iyi Hissetmiyorum

8-9 Senedir Kendimi Iyi Hissetmiyorum PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Feyyaz Yigit tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi...

Yazar: Feyyaz Yigit

Kitap Özeti:

8-9 Senedir Kendimi İyi Hissetmiyorum başlığı, kitaba adını veren ifadenin ötesinde bir yaşam gerçekliğini işaret ediyor. Başlıktaki zaman ifadesi, kronikleşmiş bir rahatsızlık hissinin söz konusu olduğunu ve bunun yıllar içinde normalleştirildiğini düşündürüyor. Mevcut künye bilgilerine göre kitap, muhtemelen fiziksel veya ruhsal anlamda uzun süredir devam eden bir iyilik halinin bozulduğu durumları ele alıyor.

Yazarın Anlatımı​

Yayınevi ve yazar bilgisi belirtilmediğinden, metnin anlatım biçimi hakkında kesin bir değerlendirme yapmak güç. Ancak başlığın doğrudan birinci tekil şahıs ağzından kurulması, kişisel deneyime dayalı bir anlatım izlenimi uyandırıyor. "Kendimi iyi hissetmiyorum" ifadesi, pasif bir anlatım tercihine işaret ediyor; okuyucu kendini bu cümlenin muhatabı olarak değil, aynı durumu yaşayan birinin karşısındaki konumda buluyor. Bu terci, kitabın bir tanıklık metni olabileceğini veya yaygın bir şikâyetin sistematik biçimde ele alındığı bir rehber niteliği taşıyabileceğini düşündürüyor.

Kitabın Türü ve Yapısı​

Bilinen çerçevesiyle, kitabın popüler psikoloji veya kişisel gelişim kategorisinde konumlandığı söylenebilir. Başlığın ifade biçimi, akademik bir dilden çok gündelik dile yakın duruyor. "8-9 sene" gibi somut bir zaman diliminin kullanılması, soyut kavramlar yerine yaşanmış deneyimi ön plana çıkarıyor. Bu yapı, muhtemelen belirli bir süredir devam eden ve fark edilemeyen veya görmezden gelinen sorunları gündeme getirmeyi amaçlıyor. Kitabın yapısı, tanı ve farkındalık oluşturma üzerine kurulmuş gibi görünüyor.

Okura Sunduğu Deneyim​

Kitap, aynı hissiyatı yaşayan ancak bunu dile getirmekte zorlanan okurlar için bir karşılık bulma işlevi görebilir. Başlığın kendisi, uzun süreli bir sıkıntının tanınmasına ve adlandırılmasına yardımcı olabilir. Okuma deneyimi, muhtemelen kişisel tanıklıklardan veya yaygın semptomların betimlemelerinden oluşuyor. Ancak sınırlı künye bilgisiyle kitabın kapsamı, ele aldığı konuların derinliği veya sunulan çözüm önerileri hakkında ayrıntılı bir değerlendirme yapılamıyor.

Genel Değerlendirme​

Mevcut bilgiler çerçevesinde değerlendirildiğinde, 8-9 Senedir Kendimi İyi Hissetmiyorum başlığı, ruh sağlığı ve iyilik hali üzerine bir kitap olduğu izlenimi veriyor. Başlığın gücü, yaygın ama çoğu zaman dile getirilmeyen bir şikâyeti doğrudan ifade etmesinde yatıyor. Kitabın niteliği hakkında kesin bir yargıya varmak için içerik detaylarına ihtiyaç var. Bu aşamada söylenebilecek olan, başlığın hedeflediği okur kitlesini net biçimde tanımladığı ve ele aldığı konunun toplumsal bir ihtiyaca yanıt verdiğidir.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

2. Kitap yazarı

Feyyaz Yigit
  3. ISBN

9786055134778
  4. Yayıncı

Okuyan Us Yayınları
  5. Yayın tarihi

2015