Açılın Ben Çocuğum

Açılın Ben Çocuğum PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Müjdat Ataman tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi, ISBN numarası...

Açılın Ben Çocuğum

Yazar: Müjdat Ataman

Kitap Özeti:

Açılın Ben Çocuğum, adından da anlaşılacağı üzere çocukluk deneyimini, çocuğun bakış açısını ve yetişkinler dünyasındaki konumunu merkeze alan bir eser izlenimi vermektedir. Mevcut künye bilgileri çerçevesinde yazar ve yayınevi hakkında kesin bir bilgi bulunmadığından, değerlendirme büyük ölçüde eserin adının çağrıştırdığı tematik alan üzerinden yapılacaktır.

Yazarın Anlatımı​

Eserin başlığı, çocuğun kendi sesini duyurma çabasını ve bu çabanın ardındaki toplumsal dinamikleri işaret etmektedir. "Açılın" ifadesi bir meydan okuma, bir talep ve belki de bir isyan niteliği taşırken, "Ben Çocuğum" vurgusu kimlik beyanı olarak öne çıkmaktadır. Bu başlık yapısı, eserin çocuk bakış açısını ön plana çıkaran, belki de çocuktan çocuğa bir anlatımcıya sahip olabilecek bir metin olduğunu düşündürmektedir. Yazarın bu denli doğrudan ve dikkat çekici bir başlık seçimi, okuyucuyu sıradan bir çocuk hikâyesinden farklı bir metne hazırladığını göstermektedir.

Kitabın Türü ve Yapısı​

Başlığın taşıdığı güçlü retorik yapı, eserin kurgusal bir metin olabileceğini düşündürmektedir. Ancak kesin bir tür bilgisi mevcut olmadığından, mevcut çerçeveye göre çocuk edebiyatı, gençlik edebiyatı veya yetişkinlere yönelik bir anı romanı kategorilerinden herhangi biri içinde değerlendirilmesi mümkündür. Eserin yapısı hakkında somut bir bilgi bulunmamakla birlikte, başlığın yarattığı etki, metnin didaktik bir yaklaşımdan çok, çocuğun iç dünyasına nüfuz eden edebi bir tutumla kaleme alınmış olabileceğine işaret etmektedir.

Okura Sunduğu Deneyim​

Bu tür bir başlık, okuyucuyu çocuğun perspektifine davet eder. Yetişkin okurlar için tanıdık ama belki de unutulmuş olan çocuksu bakış açısını yeniden keşfetme imkânı sunması muhtemeldir. Çocuk okurlar için ise kendilerini görünür kılacak, seslerine tercüman olacak bir metin olma potansiyeli taşımaktadır. Eserin bu dengeyi ne ölçüde yakaladığı, içeriğe dair bilgiler paylaşıldığında daha net değerlendirilebilecektir.

Genel Değerlendirme​

Açılın Ben Çocuğum, adından yola çıkılarak değerlendirildiğinde, çocukluk tematiğini ve çocuğun toplumsal konumunu sorgulayan, okuyucusunu çocuksu bir merak ve hassasiyetle yüzleştirmeyi amaçlayan bir eser izlenimi bırakmaktadır. Kesin çerçevesi bilinmemekle birlikte, başlığın taşıdığı güç ve doğrudanlık, metnin en azından farkındalık uyandıran bir işlev görmeyi hedeflediğini düşündürmektedir. İçerik ve yazar bilgisi paylaşıldığında, bu ön değerlendirme daha somut bir çerçeveye kavuşturulabilir.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

Açılın Ben Çocuğum
  2. Kitap yazarı

Müjdat Ataman
  3. ISBN

9786059367592
  4. Yayıncı

Elma Yayınevi
  5. Yayın tarihi

2019
  6. Sayfa sayısı