Affet Beni Allah'ım

Affet Beni Allah'ım PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Halit Ertuğrul tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi, ISBN numarası...

Affet Beni Allah'ım

Yazar: Halit Ertuğrul

Kitap Özeti:

"[*Affet Beni Allah'ım*]—başlığının taşıdığı duygusal yoğunluk, okura doğrudan bir iç hesaplaşmeyi, belki de toplumsal veya bireysel bir yıkımla yüzleşmeyi vaat ediyor. Mevcut künye bilgilerine göre yazar adı, yayınevi ve ISBN gibi temel tanıtım unsurlarının boş bırakılmış olması, bu eseri net bir kategoriye oturtmayı güçleştiriyor; ancak başlığın dilindeki çıplak yakarış, metnin öncelikli olarak insani bir dram, bir pişmanlık ve bağışlanma arayışı etrafında şekillendiğine işaret ediyor.

Bu çerçeveden bakıldığında kitap, muhtemelen roman türünde bir kurgusal yapıt olarak tasarlanmış görünüyor. Başlıktaki "Affet" sözcüğü, okura affı hak eden bir eylemin, geçmişte kalmış bir kırılmanın varlığını duyuruyor. Kurguysa muhtemelen bir ana karakterin geçmişteki hatalarıyla, ihmalleriyle ya da büyük zararlar verdiği bir dönemle yüzleşme sürecini ele alıyor olabilir. Bu tür bir anlatı, genellikle aile dinamiklerini, toplumsal kodların getirdiği yükü ya da bireyin kendi vicdanıyla savaşını işleyen eserlerde karşımıza çıkar. Dolayısıyla eserin merkezinde, affın mümkün olup olmadığı sorusu ve bu sorunun getirdiği psikolojik gerilim yer alıyor olabilir.

Yazarın Anlatımı​

Eserin başlığının Türkçe olması ve bu denli doğrudan bir hitap taşıması, yazarın anlatımında sade ama etkili bir dil benimsediğini düşündürüyor. "Affet Beni Allah'ım" gibi bir ifade, süssüz, doğrudan ve duygusal açıdan yoğun bir yazım tutumuyla desteklenmiş olmalı. Yazarın muhtemelen kısa cümleler, iç monologlar ve geriye dönük anlatılar aracılığıyla okuru karakterin iç dünyasına çekmeyi hedeflediği anlaşılıyor. Tempo, muhtemelen pişmanlığın getirdiği durgunluk ile çözüm arayışının verdiği hareketlilik arasında salınıyor.

Kitabın Türü ve Yapısı​

Bilinen çerçevesiyle eser, dramatik kurgu kategorisinde değerlendirilebilir. Dini bir çağrışım taşıyan başlık, eseri salt seküler bir dram olmaktan çıkararak metafizik bir boyuta taşıyor. Bu da romanın, günah ve kefaret, bireysel sorumluluk ve ilahi affetme gibi temaları işlediğini düşündürüyor. Kitabın yapısı hakkında daha fazla bilgi bulunmadığından, bölüm düzeni, anlatıcı kimliği ve zaman kurgusu hakkında kesin bir yorum yapmak güç.

Okura Sunduğu Deneyim​

"[*Affet Beni Allah'ım*]" başlığı, okura yalnızca bir hikâye sunmakla kalmaz; onu kendi geçmişiyle, verdiği zararlarla ve belki de dile getiremediği pişmanlıklarla yüzleştirmeye davet eder. Bu anlamda eser, empati ve öz-farkındalık üzerinden okurla bağ kurmayı amaçlıyor. Başlıktaki çıplaklık ve samimiyet, okurun kendi "affetme" meselesini sorgulamasına alan açabilir.

Genel Değerlendirme​

Mevcut künye bilgileri yalnızca bir başlıktan ibaret olduğundan, eserin tam olarak ne vaat ettiğini söylemek sınırlı kalacaktır. Ancak [*Affet Beni Allah'ım*], başlığının taşıdığı içten yakarışla, affın peşinde koşan her okura hitap edebilecek potansiyel taşıyor. Yazarın kimliği ve yayınevi bilgisi netleştiğinde eserin edebi konumu, dönemi ve muhatap kitlesi hakkında daha sağlam bir değerlendirme yapılabilecektir. Şu aşamada denilebilir ki, başlığın kendisi bile yeterince dikkat çekici ve çağrıştırıcı bir çekiciliğe sahip.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

Affet Beni Allah'ım
  2. Kitap yazarı

Halit Ertuğrul
  3. ISBN

9786051833491
  4. Yayıncı

Nesil Yayınları
  5. Yayın tarihi

2020
  6. Sayfa sayısı