Aşık Olmak
Yazar: Ayala Malakh-Pines
Kitap Özeti:
Yazarın Anlatımı
Yazar bilgisi boş olduğundan, bu kitaptaki üslub ve anlatım biçimi hakkında kesin bir yargıya varmak mümkün değil. Ancak "Âşık Olmak" başlığı, yazarın aşkı hem bireysel hem de toplumsal bir perspektiften ele almış olabileceğini düşündürüyor. Türk edebiyatında aşk teması genellikle divan edebiyatından günümüz romanına kadar geniş bir yelpazede işlenmiştir. Eğer yazar bu geleneği sürdürüyorsa, okuyucuya hem duygusal hem de düşünsel bir katman sunması beklenir.
Kitabın Türü ve Yapısı
Mevcut bilgilere göre kitabın türü kesin olarak belirlenemiyor. Roman, deneme, şiir ya da öykü türünde olabilir. Başlığın genel kullanımı göz önüne alındığında, eserin kurgusal bir anlatıdan çok düşünsel veya deneysel bir çalışma olma ihtimali de var. Okuyucunun beklentisini yönetmesi açısından, kesin tür bilgisi edinene kadar temkinli yaklaşması yerinde olur.
Okura Sunduğu Deneyim
"Âşık Olmak" başlığı, okura öncelikle duygusal bir yolculuk vaat ediyor. Ancak bu yolculuğun nasıl bir anlatı yapısıyla sunulduğu, tek bir karakterin hikâyesi mi yoksa çoklu bakış açılarıyla mı işlendiği, kurgusal mı deneysel mi olduğu gibi sorular yanıtsız kalıyor. Kitabın sayfa sayısı, bölüm yapısı ve anlatım temposı hakkında da net bir bilgi bulunmadığından, okuma süreciyle ilgili somut bir değerlendirme yapmak şu aşamada mümkün değil.
Genel Değerlendirme
Elindeki künye bilgileri sınırlı olduğundan, bu kitabı tam anlamıyla değerlendirmek için yazar, yayınevi ve içerik gibi temel unsurların bilinmesi gerekiyor. Başlık tek başına güçlü bir çekicilik taşıyor; çünkü "âşık olmak" evrensel bir deneyim ve her okuyucunun bu kavramla kendince bir bağı var. Ancak bir eserin niteliği hakkında yargıya varmak için metnin kendisini okumak şart. Bu aşamada yapılabilecek en tutarlı öneri, yayınevi ve yazar hakkında ek bilgi edinerek eserin türünü, anlatım biçimini ve hedef kitlesini netleştirmektir. Kitabın gerçek içeriğine ulaşıldığında, sunulan bu genel çerçevenin çok daha somut bir değerlendirmeye dönüşeceği açık.
Kitap Detayları:
-
Kitap adı
Aşık Olmak -
Kitap yazarı
Ayala Malakh-Pines -
ISBN
9789750508028 -
Yayıncı
İletişim Yayıncılık -
Yayın tarihi
01.01.2010 -