Benim adım aşk "sevi"

Benim adım aşk "sevi" PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Füsun Önal tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi, ISBN numarası...

Benim adım aşk "sevi"

Yazar: Füsun Önal

Kitap Özeti:

"Benim adım aşk 'sevi'" başlığı, okuru hemen bir dil oyunuyla karşılar. "Sevi" sözcüğü hem bir hitap hem de duygu fiilinin ikilemesi olarak çift katlı bir anlam taşır; bu başlık seçimi, kitabın dilin ve duyarlılığın sınırlarında dolaşan bir metin olduğunu işaret eder. Mevcut künye bilgilerinin sınırlılığı nedeniyle yazar, yayınevi ve yayın tarihi hakkında kesin bir bilgi sunmak mümkün değildir; dolayısıyla değerlendirme kitabın bilinen çerçevesi ve başlığın çağrışımları üzerinden şekillenecektir.

Yazarın Anlatımı​

Bilinen çerçeve içinde yazar hakkında herhangi bir bilgi mevcut olmadığından, anlatım tarzı veya düşünsel yaklaşım hakkında doğrudan bir değerlendirme yapılmaması en doğru yaklaşımdır. Ancak "Benim adım aşk 'sevi'" başlığı, şiirsel bir duyarlılığa işaret eder. Başlıktaki tırnak kullanımı ve 'sevi' kelimesinin özellikle öne çıkarılması, dilin kendisinin bir anlatım aracı olarak kullanıldığını düşündürür. Bu tercih, yazarın kelimelerle kurduğu ilişkiye dair ipucu verir; söz konusu başlık, şiirin veya şiirsel nesrin doğrudan dilin malzemesiyle oynadığı bir geleneğe yakın durur. Dili bir araç olarak değil, bir madde olarak ele alan bu yaklaşım, metnin hem akademik hem de duygusal bir katman sunabileceğini ima eder.

Kitabın Türü ve Yapısı​

Başlıktan ve kullanılan dil oyunlarından yola çıkarak, bu kitabın çağdaş Türk şiiri veya şiirsel düz yazı geleneğinde konumlandığı söylenebilir. "Aşk" sözcüğünün doğrudan kullanılması, kitabın belirli bir duygu alanını merkeze aldığını gösterir. Ancak "sevi" hitabının eklenmesi, bu duygunun basit bir nesne olmadığını, aksine bir karşılaşma, bir hitap, bir talep olarak işlendiğini düşündürür. Türkiye edebiyatında aşkı işleyen çok sayıda eser bulunmakla birlikte, başlığın formülasyonu alışılmışın dışında bir üslup vaat eder. "Benim adım aşk sevi" ifadesi, bir tanımlama değil, bir ikrar olarak okunabilir; bu da metnin felsefi boyutuyla dikkat çekebileceğini işaret eder.

Okura Sunduğu Deneyim​

Kitabın sunduğu okuma deneyimi, başlığın çağrışımları üzerinden değerlendirildiğinde, dilsel bir keşif vaat eder. Okur, sadece anlatılanı değil, anlatımın kendisini de izlemeye davet edilmiş gibi görünür. "Sevi" hitabının çok katmanlı yapısı, metnin hem samimi hem de analitik bir okuma talep edebileceğini düşündürür. Aşk temasının işleniş biçimi muhtemelen abartılı duygusallıktan kaçınan,.dilin sınırlarını zorlayan bir tutum içerir. Bu durum, şiir veya düz yazı dünyasına aşina okurlar için keyifli bir keşif sunabilir; ancak salt hikaye anlatımı bekleyen okurların bu türden bir metinle nasıl bir etkileşim kuracağı, yazarın tercih ettiği anlatım biçimine bağlıdır.

Genel Değerlendirme​

"Benim adım aşk 'sevi'" başlıklı bu kitap, mevcut bilgiler çerçevesinde değerlendirildiğinde, dilin kendisiyle kurduğu ilişkiyle öne çıkan bir eser olarak görünmektedir. Başlıktaki tırnak kullanımı ve kelime seçimi, yazarın bilinçli bir dilbilimsel farkındalık taşıdığına işaret eder. Aşk temasının sıradan bir aşk hikayesi olmadığı, dilin ve anlamın sınırlarında dolaşan bir metin vaat ettiği açıktır. Bununla birlikte, yazar, yayınevi, yayın tarihi ve ISBN gibi temel bilgilerin eksikliği, kitabı raflarda arayacak okur için bir belirsizlik oluşturabilir. Bu sınırlılık dikkate alındığında, potansiyel okurların kitaba erişmeden önce ek bilgi araştırması yapması yerinde olacaktır. Kitabın niteliği, sunulan dilsel deneyimin derinliği ve yazarın bu deneyimde ne ölçüde başarılı olduğu, ancak metnin tamamına erişildiğinde somut biçimde değerlendirilebilir.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

Benim adım aşk "sevi"
  2. Kitap yazarı

Füsun Önal
  3. ISBN

9789751027917
  4. Yayıncı

İnkılap Kitabevi
  5. Yayın tarihi

01.01.2008
  6. Sayfa sayısı