Bu Şiirin Bitmesini İstemiyorum

Bu Şiirin Bitmesini İstemiyorum PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Mahmud Derviş tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi, ISBN...

Yazar: Mahmud Derviş

Kitap Özeti:

Bu Şiirin Bitmesini İstemiyorum, başlığının taşıdığı çekicilikle dikkat çeken bir yapıt. Ancak mevcut künye bilgilerinde yazar, yayınevi ve içerik detayları yer almadığından, değerlendirmeyi yalnızca başlığın ve bilinen çerçevenin sunduğu ipuçları üzerinden yapmak mümkün.

Başlık, okuyucuyu şiirin bitmemesi gerektiği fikriyle baş başa bırakıyor. "İstemiyorum" fiilinin güçlü kullanımı, hem bir arzuyu hem de bir direnci çağrıştırıyor. Bu tercih, eserin salt estetik bir çerçevede kalmayıp okuyucunun duygusal katılımına da seslendiğini düşündürüyor. Şiirin bitmemesi isteği, bir metnin sonsuzluğa uzanması arzusu ya da anın yakalanması çabası olarak yorumlanabilir.

Yazarın Anlatımı​

Yazar bilgisi mevcut olmadığından, metnin dilsel tutumu hakkında kesin bir şey söylemek güç. Ancak başlığın poetik yapısı, yazarın dilde farkındalığı yüksek, imgelerle çalışan biri olduğuna işaret ediyor. Başlıkta yer alan "bu şiir" ifadesi, metin içinde metne dönük bir bilinç taşıdığını; şiirin kendi varlığı, sınırları ve bitişi üzerine düşündüğünü düşündürüyor. Bu durumda yazarın, şiiri hem içerik hem de biçim olarak sorguladığı söylenebilir. Anlatım muhtemelen lirik, yoğun ve içe dönük bir karakter taşıyor; okuyucuyu pasif bir konumdan çıkarıp aktif bir katılıma davet ediyor.

Kitabın Türü ve Yapısı​

İçerik bilgisi sınırlıysa da başlık, yapıtın bir şiir antolojisi veya deneme-şiir karışımı olabileceğini düşündürüyor. "Siirin" tekil kullanımıyla "şiirin" çoğul formu arasındaki gerilim, eserin tek bir metin mi yoksa birden fazla şiiri barındıran bir bütün mü olduğu sorusunu akla getiriyor. Başlığın merkeziyetçiliği, yapının odaklı ve belirli bir temaya sadık ilerlediğini gösteriyor. Eğer kurgu dışı bir eserse, şiir felsefesi veya yaratıcı yazarlık üzerine kavramsal bir metin olarak değerlendirilebilir.

Okura Sunduğu Deneyim​

Bu Şiirin Bitmesini İstemiyorum, okuyucuya kendi şiir anlayışını sorgulama fırsatı veriyor. Başlık, herhangi bir şiir okuru için tanıdık bir arzuyu dile getiriyor: güzel bir şeyin bitmemesi, anda kalma isteği. Bu arzu, eserin yalnızca edebi bir metin değil, aynı zamanda yaşamda kalmaya, deneyimin derinliğine ilişkin bir çağrı olabileceğini düşündürüyor. Okur, metinle birlikte bu bitmeme arzusunu yaşamaya ve paylaşmaya davet ediliyor.

Genel Değerlendirme​

Mevcut künye bilgilerine göre yapıt hakkında kesin bir hüküm vermek mümkün değil. Ancak başlığın taşıdığı poetik güç ve felsefi derinlik, eserin en azından kendi sınırları içinde tutarlı ve düşündürücü bir metin olduğunu hissettiriyor. Yazarın kimliği ve yayınevi bilgisi eklendiğinde değerlendirme daha sağlam bir zemine oturacaktır. Şiirle ilişkisinde duygusal bir yatırımı olan okurlar için başlık, dikkat çekici ve merak uyandırıcı bir işaret.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

2. Kitap yazarı

Mahmud Derviş
  3. ISBN

9789750835964
  4. Yayıncı

Yapı Kredi Yayınları
  5. Yayın tarihi

2016
  6. Sayfa sayısı