Büyük İslam İlmihali

Büyük İslam İlmihali PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Ömer Nasuhi Bilmen tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi, ISBN...

Büyük İslam İlmihali

Yazar: Ömer Nasuhi Bilmen

Kitap Özeti:

Yazarın Anlatımı​

İlmihal türündeki eserlerde anlatım genellikle didaktik ve bilgilendirici bir üslup izler. Bu eser de muhtemelen açıklayıcı, net ve anlaşılır bir dil kullanarak okuyucuyu yönlendirmeyi hedeflemektedir. Konular genellikle soru-cevap formatında veya sistematik başlıklar altında sunulur. Bu yaklaşım, hem öğrenmeyi kolaylaştırır hem de referans niteliği taşımasını sağlar.

Kitabın Türü ve Yapısı​

Eser, dini referans ve eğitim kitabı kategorisinde değerlendirilebilir. Yapısı, başlıca inanç konularından ibadetlere, muamelattan ahlaka kadar geniş bir alanı kapsayan bölümlerden oluşur. Bu bütüncül yapı, okuyucunun İslami ilimlerin temel unsurlarını tek bir kaynaktan öğrenmesini mümkün kılar. Ansiklopedik niteliği sayesinde hem sistematik okuma hem de belirli konulara atlamalı başvuru için uygundur.

Okura Sunduğu Deneyim​

Bu tür bir eser, okuyucusuna İslami ilimlere giriş niteliğinde kapsamlı bir bilgi haritası sunar. Özellikle dini eğitim almak isteyenler, İslami temelleri öğrenmek isteyenler ve referans kaynağı arayanlar için yararlı bir kaynak olabilir. Ancak içeriğin derinliği ve kapsamı, yazara ve yayınevine göre değişkenlik gösterebileceğinden, kesin değerlendirme için yazar ve yayınevi bilgilerinin netleştirilmesi gerekmektedir.

Genel Değerlendirme​

Mevcut bilgiler çerçevesinde Büyük İslam İlmihali'nin, klasik ilmihal geleneğine uygun biçimde hazırlanmış, kapsamlı bir dini başvuru eseri olduğu söylenebilir. İslami ilimlerin temel konularını sistematik ve anlaşılır şekilde aktarmayı amaçlayan bu tür eserler, hem bireysel öğrenme hem de eğitim ortamlarında kullanılabilmektedir. Eser hakkında daha somut bir değerlendirme yapabilmek için yazar kimliği, baskı bilgileri ve içeriğin güncel olup olmadığı gibi detayların bilinmesi faydalı olacaktır.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

Büyük İslam İlmihali
  2. Kitap yazarı

Ömer Nasuhi Bilmen
  3. ISBN

9789753380072
  4. Yayıncı

Akcag
  5. Yayın tarihi

1999
  6. Sayfa sayısı