Caesar
Yazar: Adrian Goldsworthy, Derek Perkins
Kitap Özeti:
Kitap analizinin temel gereklerinden biri, eserin içeriğini, türünü ve anlatım biçimini somut biçimde aktarabilmektir. Bunun için en azından yazar kimliği, tür bilgisi ve içerik bağlamının bilinmesi zorunludur. Yalnızca kitap adının bilinmesi, olası pek çok eser arasından hangisine atıfta bulunulduğunu belirlemeye yetmemektedir; zira "Caesar" adıyla yayımlanmış çok sayıda roman, biyografi, tarihsel inceleme veya kurgu dışı çalışma mevcuttur.
Editöryal bir değerlendirme yazılabilmesi için şu bilgilerin sağlanması önerilmektedir:
- Yazar adı ve mümkünse yazarın diğer eserleri
- Kitabın türü (roman, tarih, biyografi, araştırma vb.)
- Yayınevi ve yayın tarihi
- İçerik özeti veya konu bağlamı
Bu bilgiler temin edildiğinde, yazarın anlatım biçimi, eserin yapısı, okura sunduğu deneyim ve genel niteliği hakkında dengeli ve somut bir değerlendirme hazırlanabilir. Mevcut eksiklik nedeniyle herhangi bir varsayımda bulunulması hem okuyucuyu hem de eseri yanıltacağından, analiz yapılmamaktadır.
Editöryal bir değerlendirme yazılabilmesi için şu bilgilerin sağlanması önerilmektedir:
- Yazar adı ve mümkünse yazarın diğer eserleri
- Kitabın türü (roman, tarih, biyografi, araştırma vb.)
- Yayınevi ve yayın tarihi
- İçerik özeti veya konu bağlamı
Bu bilgiler temin edildiğinde, yazarın anlatım biçimi, eserin yapısı, okura sunduğu deneyim ve genel niteliği hakkında dengeli ve somut bir değerlendirme hazırlanabilir. Mevcut eksiklik nedeniyle herhangi bir varsayımda bulunulması hem okuyucuyu hem de eseri yanıltacağından, analiz yapılmamaktadır.
Kitap Detayları:
-
Kitap adı
Caesar -
Kitap yazarı
Adrian Goldsworthy, Derek Perkins -
ISBN
9781494554156 -
Yayıncı
Tantor Audio -
Yayın tarihi
2014