Cennetim
Yazar: Özge Altundas
Kitap Özeti:
Yazarın Anlatımı
Yazarın anlatım biçemi hakkında somut bir çözümleme sunabilmek için metnin kendisine ulaşmak gerekmektedir. Ancak "Cennetim" gibi yalın ve sahiplenicilik ifade eden bir başlık, yazarın kişisel bir deneyimi, hatırayı veya varoluşsal bir sorgulamayı odağına aldığı izlenimi uyandırmaktadır. Anlatıcının birinci tekil şahıs ağzından seslendiği veya üçüncü tekil şahıs perspeifi benimsediği, dilin süssüz mü yoksa imgelerle zenginleştirilmiş bir yapıda mı kurulduğu gibi hususlar, metnin kendisi incelenmeden belirsiz kalmaktadır.
Kitabın Türü ve Yapısı
Künye bilgilerinin kısıtlılığı nedeniyle tür kesinleştirilememektedir. "Cennetim" başlığı; edebiyat, şiir, deneme, anı türünde bir esere işaret edebileceği gibi, kurgusal bir anlatıya da kapı aralayabilir. Roman formunda olması durumunda olay örgüsünün bireysel bir yolculuk, aile tarihi veya toplumsal bir dram ekseninde şekillenmesi beklenebilir. Kurgu dışı bir metin olarak değerlendirilmesi halinde ise yazarın kendi varoluşunu, inanç sorgulamasını ya da yaşanmış bir kaybı ele almış olması olasıdır. Yapıya dair kesin bir çerçeve çizmek, elimizdeki bilgilerle mümkün görünmemektedir.
Okura Sunduğu Deneyim
İçerik bilgisi sınırlı olduğundan okuma deneyimi hakkında somut tespitler yapılamamaktadır. Bununla birlikte "cennet" temasının işlendiği herhangi bir metin, okuyucuyu temel varoluş sorularıyla yüzleştirme potansiyeli taşır. Kayıp, umut, yeniden doğuş gibi evrensel temaların izinde ilerleyen bir eser, farklı yaş ve deneyim düzeylerindeki okurlara hitap edebilir. Bununla birlikte okura sunulan somut deneyimin niteliği, yazarın üslubuna, anlatı hızına ve ele aldığı konuların işleniş biçimine bağlı olarak şekillenecektir.
Genel Değerlendirme
Mevcut künye bilgileri ışığında "Cennetim" hakkında kapsamlı bir değerlendirme yapılandırmak sınırlı kalmaktadır. Kitap adının çağrıştırdığı anlam alanı, eserin derinlikli ve kişisel bir içerik taşıdığına işaret etmektedir. Ancak yazar kimliği, yayınevi, ISBN, dil ve seri bilgisi gibi temel unsurların eksikliği, incelemenin somut veriler üzerine oturtulmasını engellemektedir. Bu durumda okura önerilebilecek en net yaklaşım, eseri değerlendirmeden önce yazar ve yayınevi bilgilerinin teyit edilmesidir. Metnin içeriğine ilişkin daha ayrıntılı bir inceleme, ancak söz konusu bilgilerin tamamlanmasının ardından gerçekleştirilebilir.
Kitap Detayları:
-
Kitap adı
Cennetim -
Kitap yazarı
Özge Altundas -
ISBN
9786059817325 -
Yayıncı
Agapi -
Yayın tarihi
2016 -