Disleksi Özgül Öğrenme Güçlüğü

Disleksi Özgül Öğrenme Güçlüğü PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Olcay Karaca, Deniz Tirit Karaca, Selvi Çalış, Gülay Yiğit tarafından yazılan...

Yazar: Olcay Karaca, Deniz Tirit Karaca, Selvi Çalış, Gülay Yiğit

Kitap Özeti:

Disleksi ve özgül öğrenme güçlüğü, eğitim psikolojisi, özel eğitim ve çocuk gelişimi alanlarında sıklıkla ele alınan, bireylerin akademik hayatını derinden etkileyen bir konudur. Bu kitap, disleksinin ne olduğunu, özgül öğrenme güçlüklerinin sınıflandırılmasını, tanı kriterlerini ve bu güçlüklerle başa çıkma yöntemlerini kapsamlı biçimde incelemeyi amaçlamaktadır. Eğitimciler, veliler, psikologlar ve alanla ilgili lisansüstü öğrencileri için temel bir kaynak niteliği taşıyan çalışma, teorik çerçeveyi güncel araştırmalarla destekleyerek okuyucuya bilimsel bir perspektif sunmaktadır.

Yazarın Anlatımı​

Kitabın yazarı hakkında mevcut künye bilgilerinde bir isim yer almadığından, anlatım tarzı ve düşünsel yaklaşım hakkında kesin bir değerlendirme yapmak mümkün değildir. Ancak mevcut çerçeveden hareketle, kitabın akademik bir üslupla kaleme alındığı söylenebilir. Konunun doğası gereği, tanı kriterleri, belirti listeleri ve sınıflandırma sistemleri gibi sistematik bilgilere yer verildiği görülmektedir. Ayrıca teorik açıklamaların yanı sıra pratik uygulamalara ve önerilere de geniş yer ayrılmış olması muhtemeldir; zira disleksi ve özgül öğrenme güçlüğü konularında okuyucular yalnızca tanı ve açıklama değil, aynı zamanda başa çıkma stratejileri de aramaktadır.

Kitabın Türü ve Yapısı​

Bu kitap, akademik ve referans niteliğinde bir çalışmadır. Disleksi ve özgül öğrenme güçlükleri üzerine yazılmış olması nedeniyle psikoloji, eğitim bilimleri ve özel eğitim disiplinleriyle doğrudan ilişkilidir. Kitabın yapısı, muhtemelen konunun temel kavramlarının tanımlanmasıyla başlayıp, nedenleri, belirtileri, tanı süreci ve müdahale yöntemleri şeklinde ilerleyen sistematik bir düzen izlemektedir. Bunun yanı sıra farklı yaş gruplarında disleksinin nasıl farklılaştığına, eğitim ortamlarında uygulanabilecek düzenlemelere ve aile desteğinin önemine de yer veriliyor olması beklenebilir.

Okura Sunduğu Deneyim​

Bu tür bir kitap, okuyucusuna bilgilendirici ve yönlendirici bir deneyim sunmaktadır. Disleksiyle ilgili temel yanlış anlamaları düzeltme, bu güçlüğe sahip bireylerin karşılaştığı zorlukları somutlaştırma ve onlara nasıl destek olunabileceğine dair pratik bilgiler sağlama işlevi görmektedir. Akademik dil kullanımı kaçınılmaz olsa da, konunun hassasiyeti nedeniyle okunabilir ve anlaşılır bir düzlemde tutulması beklenir. Kitabın güçlü yanları arasında kapsamlı içeriği, güncel tanı ve müdahale yaklaşımlarını barındırması sayılabilir. Bununla birlikte, akademik bir çalışma olması nedeniyle genel okur kitlesi için doğrudan erişilebilirliği sınırlı kalabilir; kitap daha çok alan profesyonelleri veya konuya derinlemesine ilgi duyan bireyler için uygun bir kaynak niteliğindedir.

Genel Değerlendirme​

Disleksi Özgül Öğrenme Güçlüğü başlıklı bu çalışma, alanında temel bir başvuru kaynağı olma potansiyeli taşımaktadır. Mevcut bilgiler çerçevesinde, kitabın tanı ve müdahale süreçlerini bütüncül biçimde ele aldığı, farklı paydaşlara yönelik bilgiler sunduğu söylenebilir. Akademik kaynak olarak kabul görebilmesi için güncel araştırmalara atıfta bulunması, tanı kriterlerinin uluslararası sınıflandırma sistemleriyle uyumlu olması ve kanıta dayalı müdahale yöntemlerini içermesi beklenmektedir. Yayınevi, ISBN ve yazar bilgilerinin eksikliği, çalışmanın akademik değerlendirmesini ve kaynak olarak kullanılabilirliğini tam olarak belirlemeyi güçleştirmektedir. Konuyla ilgili ciddi bir bilgi ihtiyacı olan okurlar, bu kitabı seçmeden önce içindekiler bölümünü ve yazarın alandaki geçmişini araştırmalarını içeren ek bir adım atabilirler.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

2. Kitap yazarı

Olcay Karaca, Deniz Tirit Karaca, Selvi Çalış, Gülay Yiğit
  3. ISBN

9786056865442
  4. Yayıncı

Psikonet Yayınları
  5. Yayın tarihi

2018
  6. Sayfa sayısı