Duygusal Zeka ve Liderlik

Duygusal Zeka ve Liderlik PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Daniel Goleman tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi, ISBN...

Yazar: Daniel Goleman

Kitap Özeti:

Duygusal Zeka ve Liderlik başlığı, günümüz iş dünyası ve yönetim literatürünün en çok ilgi gören iki kavramını bir araya getiriyor. Mevcut künye bilgilerine göre yazar ve yayınevi bilgisi belirtilmediğinden, bu değerlendirme yalnızca başlığın ve türün izin verdiği ölçüde genel bir çerçeve sunmaktadır. Buna rağmen, "duygusal zeka" ve "liderlik" ilişkisi üzerine kaleme alınmış bir kitap, hem teorik birikimi hem de pratik uygulamaları bir araya getirmeyi amaçlıyor görünmektedir.

Duygusal zeka kavramı, Daniel Goleman'ın 1995'te yayımlanan çalışmasıyla popüler hale gelmiş ve o tarihten bu yana özellikle iş dünyasında, eğitimde ve kişisel gelişim alanında geniş bir tartışma alanı oluşturmuştur. Bu kavram, IQ'nun aksine öğrenilebilir ve geliştirilebilir bir yetenek setine işaret eder: öz-farkındalık, öz-yönetim, sosyal farkındalık ve ilişki yönetimi. Liderlik bağlamında ise bu yeteneklerin karar alma, ekip yönetimi, çatışma çözümü ve iletişim becerileriyle doğrudan bağlantılı olduğu kabul görmektedir.

Yazarın Anlatımı​

Yazar bilgisi mevcut olmadığından, anlatım üslubu hakkında kesin bir değerlendirme yapılamamaktadır. Ancak bu tür bir kitapta genellikle akademik dil ile pratik gözlemler arasında bir denge kurulması beklenir. "Duygusal Zeka ve Liderlik" başlığı, konuyu teknik bir el kitabından çok, kavramsal bir temel üzerinden okuyucuya aktarmayı hedefliyor izlenimi vermektedir. Teorik çerçevelerin yanı sıra gerçek dünya örnekleri, vaka analizleri veya uygulanabilir stratejiler içermesi muhtemeldir.

Kitabın Türü ve Yapısı​

Kitap, kurgu dışı bir çalışma olarak konumlanmaktadır. Muhtemelen liderlik teorileri, duygusal zeka modelleri ve bunların iş ortamındaki yansımalarını ele alan bir yapıya sahiptir. Genellikle bu tür kitaplarda duygusal zekanın bileşenleri ayrı ayrı incelenir, ardından her bir bileşenin liderlik davranışları üzerindeki etkisi tartışılır. Bölüm yapısı, temel kavramların açıklanmasından somut uygulamalara doğru ilerleyen bir düzen izleyebilir.

Okura Sunduğu Deneyim​

Okuyucu, duygusal zekanın liderlik etkinliğindeki rolünü kapsamlı biçimde anlama fırsatı bulacaktır. Yönetici, mentor veya ekip lideri konumundaki okurlar için doğrudan uygulanabilir perspektifler sunması beklenir. Bununla birlikte, içerik derinliği ve anlatım yoğunluğu yazara göre değişeceğinden, somut bir okuma deneyimi değerlendirmesi yapmak için yazar bilgisi gereklidir.

Genel Değerlendirme​

Mevcut künye bilgilerine göre, "Duygusal Zeka ve Liderlik" başlığı altında yayımlanan kitap, iş dünyasında insan faktörünün önemini vurgulayan bir çalışma olarak değerlendirilebilir. Liderlik sadece teknik bir beceri değil, aynı zamanda duygusal bir yetkinliktir yaklaşımını benimseyen bu tür çalışmalar, yönetim literatürüne önemli bir katkı sağlamaktadır. Kitabın kalitesi, yazarın alan bilgisi, kavramsal derinliği ve okura sunduğu somut çerçevelere bağlı olarak şekillenecektir. Bu nedenle kitaba ilişkin daha kesin bir değerlendirme, yazar ve içerik bilgilerinin paylaşılmasıyla mümkün olacaktır.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

2. Kitap yazarı

Daniel Goleman
  3. ISBN

9786057665942
  4. Yayıncı

Optimist Yayin Dagitim
  5. Yayın tarihi

2019
  6. Sayfa sayısı