Merhaba arkadaşlar! Uzun zamandır aklımda olan bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Ben uzun yıllar boyunca sadece fiziksel kitap okudum. O koku, o dokunuş, sayfaları çevirmek... Bunların hepsi benim için okuma deneyiminin ayrılmaz parçasıydı. Ama birkaç yıl önce e-kitap ile tanıştım ve şimdi ikisi arasında sürekli gidip geliyorum.
Sizce neye göre tercih yapıyoruz? Benim gözlemlerime göre bazı durumlar var:
- **Seyahatte** e-kitap çok pratik, binlerce kitabı çantanızda taşıyabilirsiniz
- **İmza ve hatıra** için fiziksel kitap her zaman özel kalacak
- **Fiyat** bazen belirleyici olabiliyor
- **Göz sağlığı** konusunda bazıları ekrandan hoşlanmıyor
Ben hâlâ karar veremedim açıkçası. Sizin favoriniz hangisi? Neden tercih ettiğinizi merak ediyorum. Belki hep birlikte tartışarak her iki formatın da avantajlarını keşfederiz.
Siz hangisini tercih ediyorsunuz, yoksa her ikisini de farklı durumlar için mi kullanıyorsunuz?
Ben uzun yıllar boyunca sadece fiziksel kitap okudum. O koku, o dokunuş, sayfaları çevirmek... Bunların hepsi benim için okuma deneyiminin ayrılmaz parçasıydı. Ama birkaç yıl önce e-kitap ile tanıştım ve şimdi ikisi arasında sürekli gidip geliyorum.
Sizce neye göre tercih yapıyoruz? Benim gözlemlerime göre bazı durumlar var:
- **Seyahatte** e-kitap çok pratik, binlerce kitabı çantanızda taşıyabilirsiniz
- **İmza ve hatıra** için fiziksel kitap her zaman özel kalacak
- **Fiyat** bazen belirleyici olabiliyor
- **Göz sağlığı** konusunda bazıları ekrandan hoşlanmıyor
Ben hâlâ karar veremedim açıkçası. Sizin favoriniz hangisi? Neden tercih ettiğinizi merak ediyorum. Belki hep birlikte tartışarak her iki formatın da avantajlarını keşfederiz.
Siz hangisini tercih ediyorsunuz, yoksa her ikisini de farklı durumlar için mi kullanıyorsunuz?