İyi düşün doǧru karar ver

İyi düşün doǧru karar ver PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Doğan Cüceloğlu tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi, ISBN...

Yazar: Doğan Cüceloğlu

Kitap Özeti:

Yazarın Anlatımı​

Yazar bilgisi mevcut olmadığından, metnin anlatım biçimi hakkında kesin bir değerlendirme yapılamamaktadır. Ancak "İyi düşün doğru karar ver" başlığı, yazarın okuyucuyu aktif bir düşünme sürecine davet eden, didaktik bir anlatım tonu benimsemiş olabileceğini düşündürmektedir. Bu tür başlıklarda yazarlar genellikle somut örnekler, günlük hayatdan kesitler ve uygulanabilir stratejilerle argümanlarını destekler. Ancak bu çıkarım, içerik bilgisi sınırlı olduğundan kesin bir tespit olarak değerlendirilmemelidir.

Kitabın Türü ve Yapısı​

Başlığın taşıdığı "düşünme" ve "karar verme" kavramları, eserin muhtemelen kişisel gelişim, eleştirel düşünme veya karar psikolojisi alanında konumlandığını işaret etmektedir. Bu tür kitaplar genellikle bölümler halinde yapılandırılır; her bölümde belirli bir düşünce becerisi veya karar mekanizması ele alınır. Okuyucuya adım adım ilerleyen, uygulama odaklı bir yapı sunması beklenebilir. Bununla birlikte yayınevi, baskı bilgisi ve içindekiler gibi temel unsurların eksikliği, tür ve yapı hakkında kesin bir yargıya varmayı güçleştirmektedir.

Okura Sunduğu Deneyim​

Kitap adından yola çıkarak, eserin okuyucuya üç temel vaat sunduğu söylenebilir: düşünce süreçlerini daha bilinçli bir hale getirmek, karar alma mekanizmalarını anlamak ve bu iki beceriyi günlük yaşama entegre etmek. Bu doğrultuda okuma deneyiminin, teorik bilgi aktarımı ile pratik uygulama önerileri arasında denge kurması muhtemeldir. Başlığın doğrudan ve erişilebilir yapısı, kitaba geniş bir okur kitlesi tarafından ilgi gösterilebileceğini düşündürmektedir.

Genel Değerlendirme​

Bu analiz, mevcut künye bilgilerinin son derece kısıtlı olması nedeniyle sınırlı bir çerçevede hazırlanmıştır. Kitabın içeriği, yazarın kimliği, yayınevinin kalitesi ve baskı detayları hakkında somut bilgi bulunmadığından, nitelikli bir değerlendirme yapılması mümkün değildir. Okuyucuların bu tür bir eseri satın almadan veya okumaya başlamadan önce, içindekiler listesi, yazarın önceki çalışmaları ve yayınevinin itibarı hakkında ek araştırma yapması önerilir. Başlığın taşıdığı potansiyel, ancak somut içerik bilgisiyle desteklendiğinde anlamlı bir değerlendirmeye dönüşebilir.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

2. Kitap yazarı

Doğan Cüceloğlu
  3. ISBN

9789751408266
  4. Yayıncı

Remzi Kitabevi
  5. Yayın tarihi

2002
  6. Sayfa sayısı