E-kitap
İyiden Mükemmele
Yazar: Jim Collins
Kitap Özeti:
Yazarın Anlatımı
Yazar adı bilinmediği için belli bir üslupla bağlantı kurmak mümkün değil. Ancak bu tür kitapların genelinde görülen bir eğilim, karmaşık yönetim kavramlarını geniş bir okur kitlesine hitap edecek biçimde sadeleştirmektir. Teorik çerçevelerin yanında uygulanabilir öneriler, vaka analizleri veya pratik araçlar sunma yolu tercih ediliyor. Bunun yanı sıra dönüşüm sürecinin aşamalı doğasını, karşılaşılabilecek engelleri ve bu engellerin nasıl aşılabileceğini anlatan bir yol haritası çizmesi beklenebilir.
Kitabın Türü ve Yapısı
İş dünyası ve yönetim edebiyatı kategorisinde değerlendirilmesi muhtemel olan bu kitap, deneme, inceleme veya rehber türünde bir çalışma olabilir. Yapısı muhtemelen şu unsurları içerir: mevcut sorunların tanımlandığı bir giriş bölümü, ideal organizasyon vizyonunun çizildiği orta kısımlar ve bu vizyona ulaşmak için somut adımların listelendiği bir kapanış. Bunun yanı sıra gerçek veya kurgusal şirket örneklerine yer verilmesi, okuyucunun kavramsal tartışmaları somutlaştırmasına yardımcı olabilir.
Okura Sunduğu Deneyim
Bu kitap, özellikle yönetici pozisyonundaki okurlar, girişimciler veya kurumsal dönüşüm süreçlerinde görev alan profesyoneller için faydalı olabilir. Ayrıca organizasyonel gelişim konularına ilgi duyan öğrenciler veya araştırmacılar da hedef kitle arasında sayılabilir. Ancak yazar ve yayınevi bilgisi olmadan, kitabın güncel yönetim literatürüne ne kadar yeni bir katkı sunduğu veya belirli bir okur kitlesine ne denli hitap ettiği hakkında kesin bir değerlendirme yapılamaz.
Genel Değerlendirme
İyiden Mükemmel Sirkete, adından yola çıkarak kurumsal mükemmelliğe giden yolu ele alan bir iş kitapları çalışması izlenimi vermektedir. Türü, kapsamı ve derinliği hakkında kesin bir yargıya varmak için yazar, içerik ve yayınevi bilgilerinin bilinmesi gerekmektedir. Okuyucuların bu kitaba yönelmeden önce güncel değerlendirmeleri, içindekiler bölümünü incelemesi ve benzer konuları işleyen diğer çalışmalarla karşılaştırması önerilir.
Kitap Detayları:
-
Kitap adı
İyiden Mükemmele -
Kitap yazarı
Jim Collins -
ISBN
9789757004431 -
Yayıncı
Boyner Yayınları -
Yayın tarihi
2004