Jacques Derrida Kimdir

Jacques Derrida Kimdir PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. David Mikics tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi, ISBN numarası...

Jacques Derrida Kimdir

Yazar: David Mikics

Kitap Özeti:

Jacques Derrida Kimdir sorusu, yirminci yüzyıl felsefesinin en etkili ve tartışmalı figürlerinden birine yapılan bir giriş niteliği taşır. Bu tür bir başlık, okura doğrudan felsefi bir metin yerine erişilebilir bir rehber sunmayı amaçladığını düşündürür. Derrida'nın düşüncesi, akademisyenler arasında bile karmaşıklığıyla bilinen bir alan olduğundan, böyle bir kitabın temel hedefi muhtemelen dekonstrüksiyon kavramını ve Derrida'nın temel argümanlarını geniş bir okur kitlesine açıklamaktır.

[DERRIDA]\n\nFelsefe, özellikle yapıbozumu ve dekonstrüksiyon gibi kavramlar söz konusu olduğunda, kaçınılmaz olarak teknik bir dile sahiptir. Ancak bu alanda yazılmış nitelikli giriş kitapları, soyut kavramları somut örneklerle ilişkilendirerek ve adım adım ilerleyerek anlaşılırlığı sağlar. Jacques Derrida Kimdir başlıklı bir kitap, muhtemelen Derrida'nın felsefi yönteminin temel ilkelerini, dil ve anlam üzerine eleştirel yaklaşımını ve Batı felsefe geleneğine yönelttiği sorgulamaları sistematik biçimde ele almayı hedefler.

Anlatım biçimi, konunun zorluğunu aşmak adına pedagojik bir yol izleyebilir; Derrida'nın temel metinlerinden alıntılar yaparak, kavramları tarihsel bağlamına yerleştirerek ve okuyucuyu adım adım daha karmaşık düşüncelere yönlendirerek ilerleyebilir. Bu tür bir yaklaşım, felsefe okumasına alışık olmayanlar için önemli bir kolaylaştırıcı işlev görebilir.

[DERRIDA]Tür açısından bakıldığında, bu kitap akademik-popüler çizgide konumlanan bir felsefe giriş kitabı olarak değerlendirilebilir. Başlığın soru formunda olması, didaktik değil keşfetmeye davet eden bir üslubu işaret eder. Bu tercih, okuyucuyu pasif bir alıcı olmaktan çıkararak düşünsel bir yolculuğa ortak eder.

[DERRIDA]Okuma deneyimi, Derrida'nın düşüncesine nereden başlayacağını bilemeyenler için bir harita işlevi görebilir. Ancak felsefi metinlerde kaçınılmaz olan soyutlama düzeyi, konuya ilk kez yaklaşan okurlar için zaman zaman yoğun bir zihinsel çaba gerektirebilir. Bu durum, kitabın kalitesinden değil, konunun doğasından kaynaklanan bir sonuçtur.

[DERRIDA]Derrida'nın düşüncesine giriş niteliği taşıyan böyle bir çalışma, özellikle yükseköğretim öğrencileri, felsefe meraklıları ve sosyal bilimlerle ilgilenen geniş bir okur kitlesi için faydalı olabilir. Kitabın güçlü yönü, dağınık ve karmaşık bir düşünce sistemini bütünleşik bir şekilde sunma kapasitesinde yatmaktadır. Sınırlı kalabilecek yön ise, kısa bir giriş kitabının Derrida'nın tüm felsefi mirasını derinlemesine işlemesinin doğal olarak güç olacağıdır. Yine de başlangıç noktası arayanlar için bu tür bir çalışma, sağlam bir temel oluşturabilir.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

Jacques Derrida Kimdir
  2. Kitap yazarı

David Mikics
  3. ISBN

9786058068827
  4. Yayıncı

Fol Kitap
  5. Yayın tarihi

2019
  6. Sayfa sayısı