E-kitap
Kaderin Kodu
Yazar: Ünal Güner
Kitap Özeti:
Kaderin Kodu başlıklı bu kitap için mevcut künye bilgilerine göre (yazar adı, yayınevi, ISBN, dil ve seri bilgisi belirtilmemiş) kapsamlı bir edebi analiz sunmam teknik olarak mümkün görünmemektedir.
Bir kitap analizinin temel ögeleri olan yazarın kimliği, anlatım tarzı, dil ve üslup özellikleri, olay örgüsü, karakter yapısı ve tür kategorisi hakkında somut veri bulunmadığı sürece, gerçekçi ve objektif bir değerlendirme yazılması okura fayda sağlamaktan uzak kalır. Uydurma bilgiler veya genel geçer ifadelerle hazırlanacak bir metin, tanıtım niteliği taşır ve eleştirel bir inceleme sunma amacıyla bağdaşmaz.
Doğru bir kitap analizi için en azından şu bilgilerin paylaşılması gerekmektedir:
- Yazar adı ve daha önce kaleme aldığı eserler
- Kitabın türü (roman, öykü, araştırma, deneme vb.)
- Yayınevi ve basilma tarihi
- Varsayımsal bir konu özeti veya arka kapak metni
- Seri bilgisi (devam eden bir seriye ait ise)
Bu bilgilerin sağlanması hâlinde, belirlenen format ve kurallar çerçevesinde, kitabın içeriğine, anlatım biçimine ve niteliğine ilişkin dengeli ve okura yön gösterecek bir analiz hazırlanabilir.
Bir kitap analizinin temel ögeleri olan yazarın kimliği, anlatım tarzı, dil ve üslup özellikleri, olay örgüsü, karakter yapısı ve tür kategorisi hakkında somut veri bulunmadığı sürece, gerçekçi ve objektif bir değerlendirme yazılması okura fayda sağlamaktan uzak kalır. Uydurma bilgiler veya genel geçer ifadelerle hazırlanacak bir metin, tanıtım niteliği taşır ve eleştirel bir inceleme sunma amacıyla bağdaşmaz.
Doğru bir kitap analizi için en azından şu bilgilerin paylaşılması gerekmektedir:
- Yazar adı ve daha önce kaleme aldığı eserler
- Kitabın türü (roman, öykü, araştırma, deneme vb.)
- Yayınevi ve basilma tarihi
- Varsayımsal bir konu özeti veya arka kapak metni
- Seri bilgisi (devam eden bir seriye ait ise)
Bu bilgilerin sağlanması hâlinde, belirlenen format ve kurallar çerçevesinde, kitabın içeriğine, anlatım biçimine ve niteliğine ilişkin dengeli ve okura yön gösterecek bir analiz hazırlanabilir.
Kitap Detayları:
-
Kitap adı
Kaderin Kodu -
Kitap yazarı
Ünal Güner -
ISBN
9786053115007 -
Yayıncı
Destek Yayınları -
Yayın tarihi
01.01.2018 -