Kore'deki Çatı Katımından Sesleniyorum - 2

Kore'deki Çatı Katımından Sesleniyorum - 2 PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Didem Duygu Demir tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi...

Yazar: Didem Duygu Demir

Kitap Özeti:

Kore'deki Çatı Katımdan Sesleniyorum - 2, başlığından yola çıkarak Kore yarımadasında geçen, kişisel anlatıya dayalı bir yapıt izlenimi uyandırmaktadır. Serinin ikinci kitabı olan bu çalışmada, okuyucu muhtemelen ilk kitaptan tanıdığı karakterlerle ya da geliştirilen temalarla karşılaşmaktadır. Başlıktaki "çatı katı" ifadesi, bir yandan fiziksel bir mekânı işaret ederken bir yandan da mecazi biçimde yüksekten, uzaktan seslenme ya da bir başka düzlemden bakış anlamları taşımaktadır. Bu tür bir başlık tercihi, metnin iç dünyasına dönük, lirik ve kişisel bir anlatım vaadini de beraberinde getirmektedir.

Yazarın Anlatımı​

Mevcut künye bilgilerinde yazar adı belirtilmediğinden, bu kitaptaki anlatım tarzı hakkında kesin bir değerlendirme yapmak mümkün değildir. Ancak başlığın taşıdığı atmosfer ve seri yapısı göz önünde bulundurulduğunda, metnin günlük formatında veya birinci tekil şahıs ağzından yazılmış olması olasıdır. "Sesleniyorum" ifadesi, doğrudan okuyucuya hitap eden, samimi ve içten bir dil kullanıldığını düşündürmektedir. Serinin ikinci kitabı olması nedeniyle, yazarın önceki kitapta kurduğu anlatı dünyasını sürdürüp geliştirmesi beklenir; bu da devam niteliğindeki kitaplarda sıklıkla karşılaşılan karakter olgunlaşması, tematik derinleşme veya olay örgüsünde yeni cephelerin açılması anlamına gelebilir.

Kitabın Türü ve Yapısı​

Kore'deki Çatı Katımdan Sesleniyorum - 2'nin türü kesin olarak belirtilmemekle birlikte, başlığın taşıdığı kişisel ton ve coğrafi belirleyiciler, yapıtın edebi kurgu kategorisinde değerlendirilmesinin uygun olduğunu düşündürmektedir. Kore yarımadasının hem modern kent dokusunu hem de kültürel arka planını yansıtan bir anlatı beklenebilir. Serinin devamı olması, kitabın bir önceki ciltle bağlantılı bir olay örgüsüne sahip olduğunu veya aynı karakterlerin yeni maceralarını/deneyimlerini ele aldığını işaret etmektedir. Kitabın dil bilgisi alanının boş bırakılmış olması, Türkçe yayınlanmış olabileceğini akla getirmektedir; bu durumda metin, Türk okuyucusuna Kore'den seslenen bir hikâye sunma işlevi görmektedir.

Okura Sunduğu Deneyim​

Serinin ikinci kitabı olarak bu yapıt, muhtemelen ilk kitaptan farklı bir giriş noktası sunmaktadır. Okur, karakterlerin geçirdiği dönüşümü, değişen koşulları veya yeni çatışmaları deneyimleyerek seriye bağlılığını sürdürme fırsatı bulacaktır. "Çatı katı" imgesi, anlatıcının fiziksel veya ruhsal olarak bir yükseklik noktasından baktığını, belki de yabancılasılan bir coğrafyadan kendine özgü bir perspektif geliştirdiğini düşündürmektedir. Bu tür bir perspektif, okuyucuya hem Kore kültürüne dair bir keşif hem de evrensel temalara dokunan bir insanlık hali sunabilir. Serinin devamı olması, merak duygusunu canlı tutarken önceki kitaba aşinalık gerektirmeyebilir; yazar, yeni okurlar için bağımsız bir okuma deneyimi de tasarlamış olabilir.

Genel Değerlendirme​

Kore'deki Çatı Katımdan Sesleniyorum - 2, başlığı ve seri formatıyla dikkat çeken, ancak yayınevi ve yazar bilgisi gibi temel verilerin eksikliği nedeniyle sınırlı bir değerlendirme yapılabilen bir yapıttır. Başlığın taşıdığı imgeler, anlatının kişisel ve atmosferik bir yapıda olduğuna işaret etmektedir. Seri okurları için merakla beklenen bir devam niteliği taşıyabilecek olan bu kitap, Kore kültürüne ilgi duyan ve kişisel anlatılara açık okurlara hitap edebilir. Kitabın gerçek niteliği, içeriği ve anlatım kalitesi hakkında kesin bir fikir edinmek için yayınevi ve yazar bilgilerinin netleştirilmesi, ardından örnek sayfaların incelenmesi önerilmektedir.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

2. Kitap yazarı

Didem Duygu Demir
  3. ISBN

9786052064672
  4. Yayıncı

Ephesus Yayınları
  5. Yayın tarihi

2018
  6. Sayfa sayısı