Kule
Yazar: William Golding
Kitap Özeti:
Yazarın Anlatımı
Yazar bilinmediğinden, anlatım üslubu hakkında kesin bir şey söylenemez. Ancak "Kule" gibi minimal ve metaforik bir başlık kullanan eserler genellikle ya simgesel bir dille kurgulanır ya da doğrudan ve nesnel bir anlatım dili benimser. Başlığın taşıdığı çokanlamlılık, yazarın edebi bir kaygı taşıdığını düşündürebilir; ancak bu yalnızca bir olasılık.
Kitabın Türü ve Yapısı
Tür belirtilmediğinden, eserin roman, deneme, araştırma ya da başka bir kategoriye ait olup olmadığı bilinmiyor. Bu durumda yapısal bir değerlendirme de mümkün değil. Okurun doğru beklentiyle yaklaşabilmesi için en azından tür bilgisinin paylaşılması gerekiyor.
Okura Sunduğu Deneyim
Deneyim, türe ve içeriğe bağlı olarak değişecektir. "Kule" başlığı, okuyanda merak veya çağrışım uyandırma potansiyeli taşıyor; ancak somut bir vaat ya da içerik olmadan bu merakın karşılık bulup bulmayacağı belirsiz.
Genel Değerlendirme
Bu değerlendirme, eksik künye bilgileri nedeniyle yalnızca başlığa dayalı bir çerçeve sunabiliyor. Kitabın niteliğini, anlatım biçimini ve okuma deneyimini somut biçimde aktarmak için yazar adı, yayınevi, ISBN, tür ve varsa seri bilgisi gibi temel verilerin paylaşılması gerekiyor. Mevcut haliyle ancak olası temalar ve genel bir merak uyandırma potansiyeli üzerinden bir değerlendirme yapılabilir; bu da okura yeterli bilgi sağlamaktan uzak.
Kitap Detayları:
-
Kitap adı
Kule -
Kitap yazarı
William Golding -
ISBN
9789754582864 -
Yayıncı
İş Bankası Kültür Yayınları, Bankas Kltr Yayınları -
Yayın tarihi
2001 -