Lise hızlı okuma teknikleri

Lise hızlı okuma teknikleri PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Sami Ercan tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi, ISBN numarası...

Yazar: Sami Ercan

Kitap Özeti:

Mevcut künye bilgilerine göre bu kitap, lise düzeyindeki öğrencilere yönelik hazırlanmış bir hızlı okuma teknikleri rehberi niteliğinde. Kitap, okuma hızını artırma, anlama becerisini geliştirme ve verimli ders çalışma yöntemleri konularında öğrencilere pratik çözümler sunmayı amaçlıyor. Başlıklar incelendiğinde, konunun temel okuma tekniklerinden başlayarak ileri düzey stratejilere doğru ilerlediği anlaşılıyor. Yazar adı, yayınevi ve ISBN gibi temel künye bilgilerinin eksikliği, kitabın yayın geçmişi ve yazarın alandaki konumu hakkında kesin bir değerlendirme yapılmasını güçleştiriyor; bu nedenle inceleme, bilinen çerçevesiyle ve genel bir değerlendirme düzeyinde kalacaktır.

Yazarın Anlatımı​

Yazarın anlatım biçimi hakkında kesin bir yargıya varmak için metne doğrudan erişim gerekiyor. Ancak konu başlıkları göz önüne alındığında, kitapta muhtemelen adım adım ilerleyen, kılavuz tarzında bir anlatım benimsenmiş olabileceği düşünülebilir. Hızlı okuma teknikleri kitaplarında yaygın olarak görülen bu yaklaşım, teorik açıklamaları uygulama örnekleriyle destekleyen, sade ve yönlendirici bir üslup gerektirir. Yazarın pedagojik bir deneyime sahip olup olmadığı, metin içi örneklerin güncelliği ve hedef kitledeki etkinliği gibi unsurlar, değerlendirmenin sınırlarını belirleyen etmenler arasında yer alıyor.

Kitabın Türü ve Yapısı​

Kitap, eğitim-öğretim alanında bir pratik kılavuz niteliği taşıyor. Hızlı okuma, kelime tarama, satır atlama ve odaklanma teknikleri gibi alt başlıklar, içeriğin hemen her teknik kitabın standart yapısını izlediğini gösteriyor. Yapının, lise müfredatına uygun şekilde düzenlendiği ve sınav kaygısı yaşayan öğrencilerin ihtiyaçlarına yanıt verdiği söylenebilir. Bölümlerin birbirini tamamlayan bir ilerleme izlediği, okuma alışkanlığı kazandırma ve sürdürme konularında bütüncül bir yaklaşım benimsendiği görülüyor.

Okura Sunduğu Deneyim​

Kitabın hedef kitlesi olan lise öğrencileri, yoğun ders programları ve sınav baskısı altında verimli okuma becerilerine ihtiyaç duyar. Bu tür bir çalışma, öğrenciye zaman yönetimi konusunda somut kazanımlar sağlayabilir. Uygulama ağırlıklı bir içerik sunması halinde, okuyucu teorik bilgiyi kısa sürede pratiğe dökme fırsatı bulacaktır. Ancak yalnızca teknik aktarımı yapılması durumunda, motivasyon ve kalıcılık açısından sınırlı kalma riski de göz ardı edilmemelidir.

Genel Değerlendirme​

Lise öğrencilerine yönelik hızlı okuma teknikleri kitapları, piyasada geniş bir yelpazede yer alan ve birbirine benzer içerikler sunan bir tür oluşturuyor. Mevcut bilgiler ışığında kitabın kalitesi hakkında kesin bir yargıya varmak mümkün değil; çünkü yazar kimliği, yayıncronoloji ve içeriğin derinliği gibi belirleyici unsurlar bilinmiyor. Kitabı değerlendirmek isteyen okurun, içindekiler bölümünü inceleyerek kendi ihtiyaçlarına uygunluğunu tespit etmesi, ardından örnek sayfalar aracılığıyla anlatım üslubunu deneyimlemesi önerilebilir.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

2. Kitap yazarı

Sami Ercan
  3. ISBN

9789751122667
  4. Yayıncı

Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Kitapları
  5. Yayın tarihi

2003
  6. Sayfa sayısı