Matematik Etkinlik Kitabı

Matematik Etkinlik Kitabı PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Elif Alkan tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi, ISBN numarası...

Yazar: Elif Alkan

Kitap Özeti:

Yazarın Anlatımı​

Eğitim etkinlik kitaplarında yazarlar genellikle doğrudan anlatım yerine yönergeler üzerinden ilerler. Bu tür eserlerde dil, sade ve anlaşılır olmak durumundadır; çünkü hedef kitle hem içeriği hem de talimatları rahatça takip edebilmelidir. Adım adım ilerleyen bir yapı, kavramların kademeli olarak sunulması ve açık talimatlar bu tür kitapların karakteristik özelliklerindendir. Matematiksel anlatımda ise soyut kavramların somutlaştırılması, görsel desteklerin kullanılması ve öğrenciyi düşünmeye yönlendiren sorular önem kazanır. Yazarın bu dengeyi nasıl kurduğu, kitabin etkinlik tasarımının kalitesi açısından belirleyici olacaktır.

Kitabın Türü ve Yapısı​

Bu tür bir kitap, eğitim-öğretim materyalleri kategorisinde değerlendirilmelidir. Yapısı muhtemelen üniteler veya temalar etrafında organize edilmiş olup, her bir etkinlik bir kavramı ya da beceriyi hedefler. Problem çözme, mantık yürütme, görselleştirme ve uygulama gibi farklı öğrenme stillerine hitap eden çeşitlilik bu tür kitaplarda beklenen bir özelliktir. Eğer kitap bir müfredata uygun şekilde hazırlanmışsa, kazanımlara göre sıralanmış bölümler içermesi olasıdır.

Okura Sunduğu Deneyim​

Matematik etkinlik kitapları, okuyucusunu pasif bir alıcı olarak değil, aktif bir katılımcı olarak konumlandırır. Bu deneyim, çözülmesi gereken problemler, tamamlanması gereken şablonlar ve keşfedilmesi gereken ilişkiler üzerinden şekillenir. Etkinliklerin zorluk derecesi, yaş grubuna uygunluğu ve kavramsal derinliği, okurun öğrenme sürecini doğrudan etkiler. İyi tasarlanmış bir etkinlik kitabı, okura hem meydan okur hem de rehberlik eder.

Genel Değerlendirme​

Bilinen çerçevesiyle, Matematik Etkinlik Kitabı matematik eğitimine katkıda bulunmayı amaçlayan işlevsel bir kaynak olarak değerlendirilebilir. Detaylı içerik bilgisine erişilemediğinden, kitabın pedagojik yaklaşımı, etkinlik çeşitliliği ve uygulanabilirliği hakkında kesin bir yargıya varmak mümkün değildir. Potansiyel okurların, kitabın hedef kitlesini, kapsamını ve yöntembilimsel yaklaşımını inceleyerek ihtiyaçlarına uygun olup olmadığını belirlemeleri önerilir.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

2. Kitap yazarı

Elif Alkan
  3. ISBN

9786053050063
  4. Yayıncı

Bir Ocak Yayınları
  5. Yayın tarihi

2016
  6. Sayfa sayısı