Neyse Ki Çocuk Yaptim

Neyse Ki Çocuk Yaptim PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Vefa Enver tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi, ISBN numarası...

Neyse Ki Çocuk Yaptim

Yazar: Vefa Enver

Kitap Özeti:

[Neyse Ki Çocuk Yaptım], başlığının da ima ettiği üzere, ebeveynlik deneyimini merkeze alan bir metin. Başlık, okura doğrudan kişisel bir itiraf tonu vaat ediyor: çocuk sahibi olmak, burada bir tür "neyse ki" -yani "iyi ki oldu" veya "kader bu olmuş" şeklinde okunabilecek- ifadesiyle sunuluyor. Bu çerçeveden hareketle metin, muhtemelen yazarın kendi ebeveynlik serüvenini, bu kararın getirdiği dönüşümleri ve belki de başlangıçtaki tereddütleri ele alıyor.

Mevcut künye bilgileri sınırlı olduğundan, kitabın kesin türünü ve kapsamını belirlemek güç; ancak başlık ve ton, bunun kurgu dışı bir eser olduğunu düşündürüyor. Muhtemelen bir anı, deneme veya yaratıcı kurgu dışı (creative nonfiction) formatında kaleme edilmiş olabilir. Ebeveynlik, Türk edebiyatında sıklıkla ele alınan bir tema olmakla birlikte, bu başlığın çağrıştırdığı içten ve kişisel yaklaşım, metni salt pedagojik veya bilgilendirici bir çerçevenin ötesine taşıyor.

Yazarın Anlatımı​

Başlıktaki dil, yazarın kendine özgü bir sesle yazdığını ve okuyucuyla samimi bir bağ kurmayı hedeflediğini gösteriyor. "Neyse ki" ifadesi, hem alaycı hem de içten bir tavır barındırıyor; bu denge, metnin genel anlatım diline de sinmiş olabilir. Yazarın mizahi unsurlara başvurup başvurmadığı, duygusal anların yoğunluğu veya düşünsel bir sorgulama içerip içermediği gibi noktalar, metnin anlatım stratejisini belirleyecek temel unsurlar. Ebeveynlik deneyimini aktarırken yazarın, kişisel anekdotlardan mı yoksa daha geniş bir perspektiften mi yararlandığı, okuma deneyimini doğrudan şekillendirecektir.

Kitabın Türü ve Yapısı​

Kitap, büyük olasılıkla deneme türünde bir eser. Deneme türü, yazarın ebeveynlik üzerine düşüncelerini hem kişisel hem de evrensel bir düzlemde aktarmasına olanak tanır. Bu format, başlıkta hissedilen kişisel tonla da uyumlu. Yapı açısından, metnin bölümlere ayrılıp ayrılmadığı, kronolojik bir anlatım mı yoksa tematik bir düzenlememi izlediği gibi sorular, yayınevi bilgisi olmadığından yanıtsız kalıyor. Ancak ebeveynlik temalı deneme kitaplarında sıklıkla karşılaşılan yapı, yazarın farklı yaşam alanlarından kesitler sunması ve bu kesitleri genel gözlemlerle harmanlaması şeklinde olabilir.

Okura Sunduğu Deneyim​

Bu kitap, ebeveynlik sürecini düşünen, bu kararı henüz vermemiş veya vermek üzere olan, ya da ebeveyn olduktan sonra kendi deneyimlerini yansıtmak isteyen okurlara hitap edebilir. Başlığın taşıdığı sıcak ama bir o kadar da sorgulayıcı ton, okuyucuyu yargılamadan düşünmeye davet ediyor. Metin, muhtemelen ebeveynliğin zorluklarını ve nimetlerini eşit ağırlıkla ele alarak, bu deneyimin karmaşık doğasına saygı gösteriyor. Okur, sayfalar arasında hem kendi hayatına dair yansımalar hem de yazarın bireysel hikâyesine tanıklık edecek bir metinle karşılaşabilir.

Genel Değerlendirme​

[Neyse Ki Çocuk Yaptım], ebeveynlik gibi herkesi farklı biçimlerde etkileyen bir konuyu, kişisel bir mercekten ele almayı amaçlayan bir eser izlenimi veriyor. Başlık, içeriğin tonunu ve yönelimini başarılı biçimde işaret ediyor; bu da metnin pazarlamasından ziyade özüne uygun bir sunum olduğunu düşündürüyor. Sınırlı künye bilgisi nedeniyle kesin değerlendirmeler yapmak mümkün olmasa da, kitapçığın yaratıcı kurgu dışı türündeki okurlara hitap edeceğini söylemek mümkün. Ebeveynlik deneyimini samimi ve düşünceli bir dille aktaran bu tür metinler, edebiyat arşivinde kendine belirli bir yer edinir.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

Neyse Ki Çocuk Yaptim
  2. Kitap yazarı

Vefa Enver
  3. ISBN

9786055358495
  4. Yayıncı

Ephesus Yayınları, Ephesus Yayınları
  5. Yayın tarihi

2017
  6. Sayfa sayısı