NLP ile Satış ve Pazarlama

NLP ile Satış ve Pazarlama PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Nil Gün tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi, ISBN numarası...

Yazar: Nil Gün

Kitap Özeti:

Yazarın Anlatımı​

NLP konusunda yazılmış birçok popüler çalışmada olduğu gibi, burada da teoriyi pratiğe dönüştüren, uygulanabilir formüller sunma eğilimi beklenebilir. Bu tür kitaplarda yazar genellikle kavramsal çerçeveyi açıkladıktan sonra gerçek veya kurgusal satış senaryolarıyla destekler. Anlatım tonu muhtemelen didaktik ve yönlendirici bir çizgide ilerliyor; okuyucuyu adım adım iletişim tekniklerine, müşteri ikna stratejilerine ve satış görüşmelerinde kullanılabilecek dil kalıplarına yönlendiriyor. Bununla birlikte, yazarın belirli bir sektör deneyimi veya eğitim geçmişine sahip olup olmadığı künye bilgilerinden teyit edilemiyor. Bu durum, kitabın otoritesini değerlendirmede sınırlayıcı bir faktör olarak duruyor.

Kitabın Türü ve Yapısı​

Kitap, kurgu dışı bir el kitabı niteliğinde. Satış ve pazarlama alanında NLP'yi merkeze alan yapısıyla, hem teorik bir zemin sunması hem de uygulama önerileri sunması beklenir. Tipik olarak bu tür çalışmalar, iletişim modelleme, müşteri psikolojisi, ikna teknikleri ve satış döngüsünün farklı aşamalarında NLP araçlarının kullanımı gibi bölümlerden oluşur. Kitabın yapısı muhtemelen modüler; okuyucunun ihtiyacına göre farklı bölümlerden yararlanabileceği şekilde tasarlanmış olabilir.

Okura Sunduğu Deneyim​

Satış ve pazarlama alanında teknik okuryazarlığı olan ancak psikolojik iletişim boyutunu keşfetmek isteyen okurlar için işlevsel bir kaynak olabilir. Kitap, özellikle yüz yüze görüşmelerde veya telefon trafiğinde iletişim becerilerini geliştirmek isteyenler için somut teknikler sunuyor olabilir. Bununla birlikte, NLP'nin bilimsel temelleri tartışmalı bir alan olduğundan, kitabın bazı teknikleri sunma biçimi eleştirel bir gözle değerlendirilmelidir. Okur olarak, burada anlatılan yöntemlerin tek başına yeterli çözümler değil, iletişim farkındalığını artıran araçlar olarak görülmesi daha sağlıklı bir yaklaşım olacaktır.

Genel Değerlendirme​

NLP Ile Satis Ve Pazarlama, pazarlama ve satış alanında iletişim becerilerini geliştirmek isteyenler için pratik odaklı bir kaynak olarak konumlanıyor. Kitabın güçlü yönü, kavramsal bilgiyi iş dünyasına somut biçimde entegre etme girişimi olabilir. Ancak yazar kimliği, yayınevi bilgisi ve içerik detaylarının eksikliği, değerlendirmeyi sınırlayan başlıca unsurlardır. Bu alanda okuma yapmayı düşünenler için alternatif kaynaklarla karşılaştırmalı bir değerlendirme yapılması önerilir.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

2. Kitap yazarı

Nil Gün
  3. ISBN

9789752750913
  4. Yayıncı

Kuraldışı Yayınları
  5. Yayın tarihi

2002
  6. Sayfa sayısı