Öğrenmeyi Öğrenme

Öğrenmeyi Öğrenme PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Cemal Kondu tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi, ISBN numarası, konusu...

Öğrenmeyi Öğrenme

Yazar: Cemal Kondu

Kitap Özeti:

Öğrenmeyi Öğrenme, adından da anlaşılacağı üzere öğrenme süreçlerinin kendisini sorgulayan, bireyin nasıl öğrendiğini anlamasına ve bu süreci bilinçli biçimde yönetmesine yardımcı olmayı amaçlayan bir çalışma. Kitap, okuyucuyu salt bilgi edinmenin ötesine taşıyarak öğrenme mekanizmalarının işleyişine, verimli çalışma yöntemlerine ve bilginin kalıcı hale getirilmesine dair bir çerçeve sunuyor. Başlıkta yer alan "öğrenmeyi öğrenme" kavramı, meta-biliş (metacognition) olarak da adlandırılan ve son yıllarda eğitim psikolojisinde oldukça fazla tartışılan bir alanı işaret ediyor.

Yazarın Anlatımı​

Kitabın yazar bilgisi belirtilmediği için mevcut künye çerçevesinde yazardan bağımsız bir değerlendirme yapmak mümkün değil. Ancak genel olarak bu tür çalışmalar, akademik içeriği günlük yaşamla ilişkilendirilebilir kılan, adım adım ilerleyen ve okuyucuyu sürece aktif katılımcı olarak dahil eden bir anlatım biçimi benimser. Somut teknikler, örnekler ve pratik uygulamalarla desteklenen bir yapı, konunun doğası gereği beklenebilir. Bu tür kitaplarda yazarın güçlü yanı, karmaşık kavramları açık ve uygulanabilir hale getirme kapasitesidir; sınırlı kalabilecek yön ise teorik derinliğin yüzeysel kalması ya da birbirine benzer önerilerin tekrar edilmesidir.

Kitabın Türü ve Yapısı​

Öğrenmeyi Öğrenme, yayınevi ve tür bilgisi belirtilmediğinden kesin olarak kategorize edilememekle birlikte, konusu itibarıyla popüler bilim, kişisel gelişim veya eğitim rehberi kategorisinde değerlendirilebilir. Benzer başlığa sahip pek çok çalışma, önce öğrenmenin temel ilkelerini açıklar, ardından hafıza, motivasyon, odaklanma ve zaman yönetimi gibi konuları işler. Kitap, bölümler halinde ilerleyen, her bölümde farklı bir boyutu ele alan ve sonunda okuyucunun kendi öğrenme stilini keşfetmesine olanak tanıyan sistematik bir yapı izleyebilir. Bu tür çalışmalar genellikle akademik çevrelerden ziyade kendini geliştirmek isteyen genç yetişkinlere ve öğrencilere hitap eder.

Okura Sunduğu Deneyim​

Konunun kapsamı göz önüne alındığında okur, öğrenme sürecinin ardındaki bilimi anlamakla kalmaz, aynı zamanda bu bilgiyi günlük hayatına uyarlayabileceği pratik adımlar da bulur. Etkili bir "öğrenmeyi öğrenme" rehberi, okuyucunun mevcut alışkanlıklarını sorgulamasına, eksikliklerini fark etmesine ve somut değişiklikler yapmasına rehberlik etmelidir. Ancak herkitap gibi bu da kişiden kişiye farklı sonuçlar doğurabilir; kimine göre temel kavramlar yüzeysel gelebilirken, kimine göre düzenli ve anlaşılır yapısı işlevsel bulunabilir.

Genel Değerlendirme​

Öğrenmeyi Öğrenme, başlığının taşıdığı potansiyele paralel biçimde, okuyucusuna yalnızca "ne öğreneceğini" değil "nasıl öğreneceğini" de gösteren bir çerçeve sunmayı hedefliyor. Mevcut künye bilgileri yazar, yayınevi ve içerik detayları açısından sınırlı kaldığından, kitaba dair kesin bir nitelendirme yapmak şu aşamada güç. Ancak konunun güncelliği ve kendine öğretme becerisine verilen önemin artması, bu tür çalışmaların ilgi görmeye devam edeceğini düşündürüyor. Tanıtılan kitap, öğrenme stratejileri ve bilişsel gelişim konularında kapsamlı bir kaynak arayan okurlar için bir başlangıç noktası olabilir.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

Öğrenmeyi Öğrenme
  2. Kitap yazarı

Cemal Kondu
  3. ISBN

9789752441521
  4. Yayıncı

Az Kitap
  5. Yayın tarihi

01.01.2017
Öğrenmeyi Öğrenme