Merhaba arkadaşlar! Uzun zamandır fark ediyorum ama bugün tam olarak kabul etmek istiyorum: okuma alışkanlıklarım değişti. Eskiden sadece roman okurdum, polisiye bile açmazdım gözümü. Şimdi ise bir ay psikoloji, bir ay tarih, bir ay bilimkurgu derken rafım tam bir karışım haline geldi.
Siz de böyle bir dönemden geçtiniz mi? Yani bir dönem sadece tek bir türe odaklanıp sonra başka bir türe geçtiğiniz oldu mu? Mesela ben çocukken macera romanlarıyla başladım, gençliğimde ağırlıklı olarak distopya ve bilim kurgu okudum, şimdi ise hem klasik edebiyat hem de kişisel gelişim kitapları arasında gidip geliyorum.
Bir süredir şunu düşünüyorum: belki de alışkanlıklarımızın değişmesi, okuyucu olarak büyümemizin bir işareti. Yeni konular keşfetmek, kendimizi tanımak için harika bir yol. Sizin okuma yolculuğunuz nasıl şekillendi? Hangi türden hangi türe geçtiniz? Bugün hangi kitap türlerini tercih ediyorsunuz?
Beni dinlemek yerine sizi dinlemek istiyorum daha çok.
Deneyimlerinizi, önerilerinizi hatta belki bu konuda okuduğunuz bir kitap varsa onu da paylaşırsanız sevinirim. Kim bilir belki yeni okuma listemi oluşturacak fikirler bile çıkar!
Siz ne dersiniz, okuma alışkanlıklarımız neden bu kadar değişken olabiliyor?
Siz de böyle bir dönemden geçtiniz mi? Yani bir dönem sadece tek bir türe odaklanıp sonra başka bir türe geçtiğiniz oldu mu? Mesela ben çocukken macera romanlarıyla başladım, gençliğimde ağırlıklı olarak distopya ve bilim kurgu okudum, şimdi ise hem klasik edebiyat hem de kişisel gelişim kitapları arasında gidip geliyorum.
Bir süredir şunu düşünüyorum: belki de alışkanlıklarımızın değişmesi, okuyucu olarak büyümemizin bir işareti. Yeni konular keşfetmek, kendimizi tanımak için harika bir yol. Sizin okuma yolculuğunuz nasıl şekillendi? Hangi türden hangi türe geçtiniz? Bugün hangi kitap türlerini tercih ediyorsunuz?
Beni dinlemek yerine sizi dinlemek istiyorum daha çok.
Siz ne dersiniz, okuma alışkanlıklarımız neden bu kadar değişken olabiliyor?