Ölüyordum, Geçerken Uğradım

Ölüyordum, Geçerken Uğradım PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Can Gürses tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi, ISBN numarası...

Yazar: Can Gürses

Kitap Özeti:

"Ölüyordum, Geçerken Uğradım" başlığı, okuru doğrudan ölüm ve yaşam arasındaki sınırda konumlandıran bir anlatı vaadi taşıyor. Başlıkta kullanılan "ölmek" fiili ile "geçerken uğramak" deyiminin yan yana gelmesi, hem varoluşsal bir ciddiyeti hem de gündelik bir sıradanlığı çağrıştırıyor. Bu başlık yapısı, metnin ağır bir tematik yükü sıradan bir dille ifade eden, belki de tam da bu gerilim üzerine kurulu bir anlatı olabileceğini düşündürüyor.

Yazarın Anlatımı​

Mevcut künye bilgilerine göre yazar ismi belirtilmediği için, metnin anlatım tarzı veya yazarın üslubuna dair somut bir değerlendirme yapmak mümkün değildir. Başlığın dil yapısı, Türkçenin imgelerle örülü bir anlatım geleneğine işaret ediyor; ancak bu gözlem, yazarın kimliği ve geçmiş eserleri hakkında bilgi olmaksızın spekülatif kalır. Kitabın bilinen çerçevesi dikkate alındığında, okurun başlıktan çıkarabileceği tek şey, metnin varoluşsal bir sorgulamayı, belki de ölümün eşik değerini, sıradanlığın diliyle ele almayı hedeflediğidir.

Kitabın Türü ve Yapısı​

Başlığın çağrıştırdığı dil ve imge yapısı, eserin bir roman, deneme, şiir ya da öykü derlemesi olabileceğine işaret ediyor. "Ölüyordum" ifadesi, birinci tekil şahıs anlatımını veya öznel bir seslenişi akla getirir; "Geçerken Uğradım" ise bir başkasının bu duruma tanıklık ettiğini veya bu eşiği birlikte geçtiğini düşündürür. Bu yapı, hem bireysel bir deneyimin aktarımını hem de arada kalan bir ilişki dinamiğini barındırıyor olabilir. Ancak yayınevi, ISBN, dil ve seri bilgisi gibi temel künye öğelerinin boş olması, eserin tür, yapı ve yayın bağlamı hakkında kesin bir sınıflandırma yapmayı engelliyor.

Okura Sunduğu Deneyim​

İçerik bilgisi sınırlı olduğundan, bu eserin okuruna nasıl bir deneyim vaat ettiğini somut biçimde tanımlamak güçtür. Başlığın taşıdığı gerilim, okura yoğun bir duygusal içerik ve belki de beklenmedik bir anlatı yönü vaat ediyor. Ölüm ve yaşam arasındaki bu eşik durumu, okurda merak ve tedirginlik duygularını eş zamanlı uyandırabilir. Öte yandan, başlığın gündelik dili, anlatının akademik veya ağır bir üslupla yazılmadığına, daha açık ve erişilebilir bir anlatım hedeflediğine işaret ediyor olabilir.

Genel Değerlendirme​

"Ölüyordum, Geçerken Uğradım", başlığıyla güçlü bir merak duygusu yaratan, ancak künye bilgilerinin büyük bölümünün eksik olduğu bir eser. Yazar, yayınevi, ISBN ve dil bilgisi olmaksızın, metnin edebi niteliği, anlatım biçimi ve okur kitlesi hakkında kesin bir değerlendirme yapmak mümkün değildir. Başlığın taşıdığı dilsel imgeler, eserin Türkçe yazılmış, varoluşsal temaları işleyen ve sıradan bir anlatım dili kullanan bir metin olabileceğini düşündürüyor. Bu bilgiler ışığında, eserin potansiyel okuru, kitabın tam künye bilgilerine ulaşmadan bir yargıya varmak konusunda temkinli davranmalıdır.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

2. Kitap yazarı

Can Gürses
  3. ISBN

9786053142249
  4. Yayıncı

Ayrnt Yayınları, Ayrıntı Yayınları
  5. Yayın tarihi

01.01.2017
  6. Sayfa sayısı