Sen Ben ve Cocuklarimiz

Sen Ben ve Cocuklarimiz PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Nevzat Tarhan tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi, ISBN numarası...

Sen Ben ve Cocuklarimiz

Yazar: Nevzat Tarhan

Kitap Özeti:

Sen Ben ve Çocuklarımız, başlığının da işaret ettiği üzere, kişilerarası ilişkilerin en karmaşık ve hassas boyutlarından birini ele almaya adanmış bir yapıt izlenimi vermektedir. "Sen", "ben" ve "çocuklarımız" üçlüsü, aile dinamiklerinde sıklıkla karşılaşılan iletişim kopukluklarına, rol çatışmalarına ve kuşaklar arası aktarımlara gönderme yapmaktadır. Mevcut künye bilgilerine göre yazar ve yayınevi bilgisi belirtilmediğinden, eserin bağlamını tam olarak çerçevelemek mümkün olmamakla birlikte, başlığın çağrıştırdığı anlatı yönü aşikârdır.

Anlatımı Değerlendirme

Eserin yazarı hakkında herhangi bir bilgi bulunmadığından, üslup ve anlatım tercihlerini doğrudan değerlendirmek mümkün değildir. Ancak "sen ben ve çocuklarımız" gibi bir başlık seçimi, yazarın nesnel bir analiz yerine kişisel deneyimleri ön plana çıkarmayı tercih ettiğini düşündürmektedir. Bu tür bir başlık, okura doğrudan hitap eden, sanki bir diyalog başlatıyormuşcasına samimi bir ton kurmaya işaret etmektedir. Eğer kitap kurgu dışı bir çalışmaysa, yazarın bu üçlü ilişkiyi pedagojik, psikolojik veya sosyolojik bir çerçevede ele aldığı varsayılabilir.

Kitabın Türü ve Yapısı​

Künye bilgileri yazar ve içerik detaylarından yoksun olduğundan, tür konusunda kesin bir yargıya varmak güçtür. Başlık ve içerik izlenimi, eserin aile ilişkileri, ebeveynlik veya kişilerarası iletişim temalarında kurgu dışı (non-fiction) bir çalışma olabileceğini düşündürmektedir. Öte yandan, bu denli kişisel bir üçleme kullanılması, kurgusal bir anlatıya da kapı aralayabilir. Eserin yapısı hakkında somut bir değerlendirme sunabilmek için içerik detaylarına ihtiyaç duyulmaktadır.

Okura Sunduğu Deneyim​

Eser, başlığı itibarıyla okuyucuyu pasif bir alıcı olmaktan çıkarıp katılımcı bir konuma davet etmektedir. "Sen" ve "ben" arasındaki gerilim hattı, hem özeleştiri hem de empati kapılarını aralamayı hedefliyor gibi görünmektedir. Çocuklarımız ifadesi ise bu ilişkiye gelecek nesillerin dahil edilmesiyle birlikte, sorumluluk ve miras temalarını öne çıkarmaktadır. Bu çerçevede okurun, kendi aile dinamiklerini sorgulamaya ve belki de sorunlu alanları fark etmeye yönlendirilmesi beklenebilir.

Genel Değerlendirme​

Künye bilgilerinin son derece sınırlı olması, kitaba dair kapsamlı bir değerlendirme yapılmasını engellemektedir. Mevcut bilgiler ışığında, eserin aile içi iletişim, nesiller arası ilişkiler ve bireysel sorumluluk temalarını işlediği söylenebilir. Başlığın çekiciliği, okuru merak ve tanırlık arasında bir yere konumlandırmaktadır. Ancak yazar kimliği, yayınevi bilgisi ve içerik özeti gibi temel unsurların eksikliği, eserin akademik veya popüler bir çerçevede konumlandırılmasını güçleştirmektedir. Potansiyel okurların, satın alma veya okuma kararı öncesinde yazarın önceki çalışmalarını ve yayınevinin çizgisini araştırması yerinde olacaktır.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

Sen Ben ve Cocuklarimiz
  2. Kitap yazarı

Nevzat Tarhan
  3. ISBN

9786050801309
  4. Yayıncı

Timaş Yayınları
  5. Yayın tarihi

2012
  6. Sayfa sayısı