Üce Kadar Say

Üce Kadar Say PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Jane Casey tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi, ISBN numarası, konusu ve...

Üce Kadar Say

Yazar: Jane Casey

Kitap Özeti:

Üce Kadar Say, başlığında taşıdığı "sayma" eylemiyle okuyucuyu hemencecik sorgulamaya açık bir alana çekiyor. Türkçenin sesteşlik özelliğinden beslenen bu isim, yalnızca basit bir sayma işlemini değil, belki de bekleme, dayanma, nefes tutma ya da karar anına kadar geçen o ölümcül sessizliği çağrıştırıyor. Mevcut künye bilgilerine göre yazar, yayınevi, tür ve içerik detayları paylaşılmadığından, metnin neyi anlattığına dair somut bir değerlendirme yapmak şu aşamada mümkün değil; ancak başlığın kendisi, üzerinde düşünmeye değer bir kavramsal çerçeve sunuyor.

Yazarın Anlatımı​

Yazara ilişkin bilgi bulunmadığından, üslup ve anlatım biçemi hakkında kesin bir yargıya varmak sağlıklı olmaz. Bununla birlikte, "Üce Kadar Say" gibi bir başlık seçimi, yazarın söz economía, dolaylı anlatım ve ima yoluyla okuyucuyu aktif bir katılıma davet eden bir tutum benimsediğini düşündürmektedir. Kısa ve kesik bir ifade olarak başlık, romanın veya öykünün durağan bir tempo yerine, içsel bir gerilim ve beklenti üzerine kurulabileceğine işaret ediyor.

Kitabın Türü ve Yapısı​

Tür bilgisi verilmediği için burada bir sınıflandırma yapmak spekülasyondan öteye geçmez. Başlıktaki atmosferik izlenim, kurgu olabileceği gibi kurgu dışı bir çalışmaya da işaret edebilir. Sayma eyleminin ritmik ve tekrarlayan yapısı, bir anlatı metnine ya da deneme tarzına uyum sağlayabilecek bir şekilde tasarlanmış olabilir. Yapıyla ilgili daha fazla çıkarım, içeriğin bilinmesini gerektiriyor.

Okura Sunduğu Deneyim​

Sınırlı bilgiyle okur deneyimi hakkında kesin bir şey söylemek zor; ancak başlık, okuyucuda merak ve hafif bir tedirginlik duygusu yaratıyor. "Üçe kadar saymak," çoğu kültürde bir an duraksama, tehlike öncesi son uyarı ya da kontrolü ele alma çağrısı olarak bilinir. Bu çağrışımlar, kitaba yaklaşan okuru hemencecik içsel bir gerilim alanına sokuyor. Kitabın bu potansiyeli ne ölçüde karşıladığını ancak metne erişim sağlandığında değerlendirmek mümkün olacaktır.

Genel Değerlendirme​

Üce Kadar Say, başlığıyla güçlü bir ilk izlenim bırakıyor ve en azından kavramsal düzeyde ilgi uyandırıyor. Yayınevi, yazar ve içerik bilgilerinin eksikliği, şu an için metnin niteliği hakkında editöryal bir hüküm vermeyi engelliyor. Kitaba ilişkin daha kapsamlı bir değerlendirme, söz konusu bilgilerin tamamlanması ve metne doğrudan erişim sağlanmasının ardından yapılmalıdır. Okuyucuların beklentilerini sağlıklı biçimde yönetebilmesi için yayın tanıtım materyallerinin bu temel bilgilerle desteklenmesi önerilir.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

Üce Kadar Say
  2. Kitap yazarı

Jane Casey
  3. ISBN

9786057906861
  4. Yayıncı

Olimpos Yayınları
  5. Yayın tarihi

2020
  6. Sayfa sayısı