Yeni Liderler
Yazar: Richard Boyatzis & Annie McKee Daniel Goleman
Kitap Özeti:
Yazarın Anlatımı
Yazar bilgisi paylaşılmadığı için anlatım biçimi hakkında kesin bir değerlendirme yapılamamaktadır. Ancak "Yeni Liderler" başlığı, geleneksel liderlik anlayışlarından farklılaşan, çağdaş yaklaşımları ele aldığı izlenimi uyandırmaktadır. Muhtemelen günümüz iş dünyasının değişen dinamiklerine, teknolojik dönüşümlere ve organizasyonel yapılardaki dönüşümlere odaklanan bir perspektif sunması beklenebilir. Bununla birlikte, yazarın akademik mi yoksa uygulamacı bir çizgide mi konumlandığı bilinmediğinden, metnin dil ve üslubuna ilişkin somut bir çıkarım yapmak güçtür.
Kitabın Türü ve Yapısı
Sunulan künye bilgilerine göre bu bir kurgu eseri değildir; dolayısıyla olay örgüsü veya karakter analizi yapılamamaktadır. "Yeni Liderler" başlığı, iş kitapları, kişisel gelişim veya yönetim bilimleri alanında bir çalışmaya işaret etmektedir. Seri bilgisi de belirtilmediğinden, kitabın bir serinin parçası olup olmadığı veya bu serideki konumu hakkında bir değerlendirme yürütmek mümkün değildir.
Okura Sunduğu Deneyim
Kitabın içeriğine dair somut bilgi bulunmadığından, okuma deneyimi hakkında kesin bir öngörüde bulunmak doğru olmaz. Başlıktan yola çıkarak, liderlik pozisyonlarına yeni geçenler veya bu alanda kendini geliştirmek isteyen profesyoneller için tasarlanmış, muhtemelen pratik öneriler, vaka çalışmaları veya kuramsal çerçeveler içeren bir yapıda olduğu söylenebilir. Ancak bu çıkarımlar kesin bilgi niteliği taşımamaktadır.
Genel Değerlendirme
Mevcut künye bilgileri son derece sınırlı olduğundan, "Yeni Liderler" hakkında nitelikli bir editöryal değerlendirme sunmak mümkün görünmemektedir. Potansiyel okurların, satın alma kararı öncesinde yazar kimliğini, yayınevi bilgisini, içindekiler bölümünü ve varsa örnek bölümleri incelemesi önerilir. Liderlik veya yönetim alanında bir kitap arayanlar için başlık tek başına yeterli bir tercih kriteri oluşturmaz; çünkü aynı veya benzer başlıklar altında farklı yaklaşımlar ve kalite düzeylerinde pek çok yayın bulunmaktadır.
Kitap Detayları:
-
Kitap adı
Yeni Liderler -
Kitap yazarı
Richard Boyatzis & Annie McKee Daniel Goleman -
ISBN
9789754342406 -
Yayıncı
Varlik, Varlık Yayınları -
Yayın tarihi
2002 -