Bir Deliyle Evlendim

Bir Deliyle Evlendim PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Hekimoglu İsmail tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi, ISBN numarası...

Bir Deliyle Evlendim

Yazar: Hekimoglu İsmail

Kitap Özeti:

Bir Deliyle Evlendim, adından da anlaşılacağı üzere bir evlilik deneyimini, belki de alışılmadık bir eş seçiminin hikâyesini anlatan eserler arasında yer alıyor. Başlık, okuyucuyu beklenmedik bir yaşam kesitine, mizahi veya trajikomik bir ilişki anlatısına hazırlıyor. Mevcut künye bilgileri oldukça kısıtlı olduğundan, eserin yazarı, yayınevi ve içerik detayları hakkında kesin bilgiler sunmak mümkün değil; bu değerlendirme, başlığın çağrıştırdığı çerçeve ve Türk edebiyat geleneğindeki benzer eserler ışığında şekillendirilmiştir.

Yazarın Anlatımı​

Yazarın anlatım biçimi, muhtemelen "deli" olarak nitelendirilen bir karakter üzerinden evliliğin absürtlüğünü, toplumsal beklentilerle bireysel gerçeklik arasındaki uçurumu ortaya koyuyor. Başlıkta kullanılan ironi, eserin mizahi bir bakış açısıyla kaleme alındığına işaret ediyor. Anlatımda alışılmış duygusallıktan ziyade eleştirel bir mesafe veya absürt mizahın tercih edilmiş olması olasıdır. Karakterler arasındaki gerilim, büyük olasılıkla sıradan gündelik hayatın içinde absürt durumlar yaratarak okuyucuyu hem güldürmeyi hem de düşündürmeyi hedefliyor.

Kitabın Türü ve Yapısı​

Eser, adının ima ettiği kurgusal veya yarı-otobiyografik bir yapı içinde yer alıyor. Mizahi anlatı geleneğinde yazılmış olması, Türk edebiyatında Nasreddin Hoca'dan Aziz Nesin'e uzanan alaycı ama toplumsal mesaj taşıyan çizginin bir devamı olabilir. Kitabın yapısı, muhtemelen bölümler halinde farklı evlilik sahnelerini, yan karakterleri ve toplumsal eleştirileri bir araya getiriyor. Mizah yoluyla toplumsal cinsiyet rolleri, evlilik kurumunun dogmaları ve bireysel özgürlük gibi temalar işleniyor olabilir.

Okura Sunduğu Deneyim​

Okur, bu tür bir eserde beklenmedik bir perspektiften evliliğe ve ilişkilere bakma fırsatı buluyor. Mizahi bir dille yazılmış olması, ağır veya melodramatik bir anlatı yerine ironik ve eğlenceli bir okuma deneyimi vaat ediyor. "Deli" olarak nitelendirilen karakter üzerinden toplumsal normların sorgulanması, okuyucuyu kendi varsayımlarını gözden geçirmeye yönlendiriyor. Ancak bu tür eserlerin riski, mizahın yüzeysel kalması veya eleştirel derinliğin zaman zaman yetersiz kalması olabilir.

Genel Değerlendirme​

Bir Deliyle Evlendim, başlığıyla merak uyandıran ve toplumsal konuları mizahi bir mercekten ele almayı amaçlayan bir eser izlenimi veriyor. Yazarın kimliği ve yayınevi bilinmediğinden, eserin niteliği hakkında kesin bir yargıya varmak mümkün değil. Ancak başlığın çağrıştırdığı çerçeve göz önünde bulundurulduğunda, alışılmışın dışında bir evlilik anlatısı ve mizahi bir toplumsal eleştiri arayan okurlar için ilgi çekici olabilecek bir yapıt olduğu söylenebilir.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

Bir Deliyle Evlendim
  2. Kitap yazarı

Hekimoglu İsmail
  3. ISBN

9789753625951
  4. Yayıncı

Timaş Yayınları
  5. Yayın tarihi

2013
  6. Sayfa sayısı