Eğitimde

Eğitimde PDF e-kitap olarak EKitaplığım’da yer alıyor. Ken Robinson tarafından yazılan kitabın açıklaması, yayınevi bilgisi, ISBN numarası, konusu ve...

Eğitimde

Yazar: Ken Robinson

Kitap Özeti:

"Öz; Egitimde ve Hayatta Tutku Yaratmak" başlığı, kitabın odak noktasını açıkça ortaya koyuyor: Bireyin kendi özüne ulaşarak hem eğitim alanında hem de gündelik yaşamında tutku ve anlam üretebilmesi. Eğitim metodolojisi ile kişisel gelişim söyleminin kesiştiği bu çalışma, okuyucuyu yalnızca bilgilendirmekle kalmayıp, bir dönüşüm sürecine davet ediyor izlenimi yaratıyor. Kitabın temel derdi, modern yaşamın getirdiği tükenmişlik ve anlam arayışına karşı, insanın kendi iç dünyasındaki tutku kaynağını keşfetmesi olarak şekilleniyor.

Yazarın kimliği ve yayınevi bilgisi mevcut künyede yer almadığından, metnin bağlamını ve yazarın alandaki konumunu değerlendirmek mümkün olmuyor. Bu durum, incelemenin yalnızca başlık ve alt başlığın sunduğu çerçeve üzerinden ilerlemesini gerektiriyor.

Yazarın Anlatımı​

Mevcut bilgilerden yola çıkarak, yazarın eğitimciler ve geniş okuyucu kitlesine hitap eden bir üslupla kaleme aldığı söylenebilir. "Tutku Yaratmak" ifadesi, soyut kavramları somutlaştırma çabasını ve okuyucuyu harekete geçirmeyi amaçlayan bir anlatım biçimini işaret ediyor. Eğitim odaklı içerik, teorik çerçeveleri pratik uygulamalarla harmanlayan bir yaklaşımı beraberinde getiriyor muhtemelen. Yazarın, pedagojik birikimini kişisel gelişim diliyle birleştirerek erişilebilir bir metin oluşturduğu düşünülebilir.

Kitabın Türü ve Yapısı​

Kitap, eğitim bilimleri ve kişisel gelişim türlerinin kesişiminde konumlanıyor. "Öz" kavramının merkeze alınması, kitapta içsel keşif ve öz-farkındalık temalarının ağırlıklı olduğunu gösteriyor. Alt başlıktaki "Egitimde ve Hayatta" ifadesi ise içeriğin iki ayrı alanı kapsadığını: formal eğitim ortamlarını ve bireysel yaşam pratiğini bir arada ele aldığını düşündürüyor. Bu çift yönlü yapı, metodolojik bölümler ile yaşam pratiği arasında geçişler içerebilir.

Okura Sunduğu Deneyim​

Kitap, özellikle eğitimcilerin, öğrencilerin ve kendi yaşamlarında anlam arayışında olan bireylerin ilgisini çekebilir. "Tutku Yaratmak" vurgusu, motivasyonel unsurlar taşısa da eğitim metodolojisi bağlamında ele alındığında daha derinlikli bir okuma deneyimi vaat ediyor. İçeriğin sınırlı bilgisi nedeniyle, metnin somut örnekler, egzersizler veya vaka analizleri içerip içermediğine dair kesin bir yorum yapılamıyor.

Genel Değerlendirme​

"Öz; Egitimde ve Hayatta Tutku Yaratmak", başlığıyla dikkat çeken ancak künye bilgilerindeki eksiklikler nedeniyle sınırlı değerlendirilebilen bir çalışma. Eğitim-kişisel gelişim kesişiminde konumlanan bu tür kitaplar, teorik altyapı ile gündelik uygulamayı birleştirme başarısına göre nitelik kazanıyor. Kitabın kalıcı bir değer üretip üretmediğini belirlemek için içeriğe, yazarın alanındaki konumuna ve metnin argümantasyonuna ilişkin daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuluyor. Mevcut çerçevede, konu seçimi itibarıyla güncelliğini koruyan bir kitap olduğu söylenebilir.

Kitap Detayları:

1. Kitap adı

Eğitimde
  2. Kitap yazarı

Ken Robinson
  3. ISBN

9786052250075
  4. Yayıncı

Sola Yayınları
  5. Yayın tarihi

2018
  6. Sayfa sayısı